Αχαρνών
Παράδοση δύο απορριμματοφόρων και 200 καφέ κάδων στο Δήμο Αχαρνών
Την Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 παρά την δύσκολη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός έγινε η «πράσινη αρχή» στην Ανατολική Αττική στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός συμμετείχε στην παράδοση δυο απορριμματοφόρων σύγχρονης τεχνολογίας και 200 καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων στον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.
Ο Δήμος Αχαρνών είναι ο πρώτος Δήμος της Ανατολικής Αττικής που παραλαμβάνει τον απαραίτητο εξοπλισμό στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020» που έχει στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή μέσω ενός σχεδίου επιθετικής ανακύκλωσης.
Το επόμενο διάστημα σταδιακά θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός και σε άλλους Δήμους της Ανατολικής Αττικής. Θεωρείται επιτακτική ανάγκη από τον Αντιπεριφερειάρχη για τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής που διαθέτουν εκατοντάδες τόνους κηπαίων αποβλήτων (κλαδέματα) να ξεκινήσουν άμεσα την χωριστή συλλογή και αξιοποίηση τους όπως και την καθιέρωση της οικιακής κομποστοποιήσης των οργανικών υπολειμμάτων παράλληλα με την ανακύκλωση συσκευασιών.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας