Connect with us

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: «Πορτοκαλί» έγινε το δημαρχείο για την Π. Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Published

on

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) συμμετέχοντας κι αυτός στον «Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη ΣΚΠ» πραγματοποίησε με τον δικό του τρόπο κίνηση ευαισθητοποίησης. Με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, φωταγωγήθηκε το δημαρχείο με χρώμα πορτοκαλί.

Πρόκειται για ένα χρώμα που «εκπέμπει» χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν. Η φωταγώγηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου.

Ποιος είναι ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2007. Ιδρύθηκε και διοικείται αποκλειστικά από ασθενείς, με έδρα το Ελληνικό στα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων Αναπήρων στο Λ. Βουλιαγμένης (πρώην Αμερικάνικη Βάση).

Ο Σύλλογος έχει σκοπό να εξυπηρετήσει, να ενημερώσει και να υποστηρίξει τις ανάγκες των ΑμΣΚΠ σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, ενώ ταυτόχρονος σκοπός του είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.

Πότε θεσπίστηκε η ημέρα;

Η 30η Μαΐου θεσπίστηκε το 2009 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση (Multiple Sclerosis International Federation – MSIF) και αποτελεί τη μόνη παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ΠΣ σε περισσότερες από 60 χώρες ανά το κόσμο.

Στοχεύει στην ευρύτερη ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, καθώς και για το πως οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές περισσοτέρων από δύο εκατομμύρια ανθρώπων που πάσχουν από αυτή παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου είκοσι χιλιάδων στην Ελλάδα.

Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης για τα έτη 2020-2022 είναι “MS Connections” (συνδέσεις στην ΠΣ). Το μότο της καμπάνιας είναι «Εγώ συνδέομαι, εμείς συνδεόμαστε».

Η κοινωνική απομόνωση των πασχόντων

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας ο ΣΑμΣΚΠ με την ευγενική χορηγία της Bayer Hellas δημιούργησε και έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης μικρά γραφιστικά βίντεο που απεικονίζουν τα κοινωνικά εμπόδια που οδηγούν τους ανθρώπους που πάσχουν από ΠΣ σε μοναξιά και κοινωνική απομόνωση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ