Ηρακλείου Αττικής
Αρμονική συμβίωση με τα ζώα τηρώντας εύκολους και απλούς κανόνες
Το μήνυμα ότι άνθρωποι και ζώα – κατοικίδια και αδέσποτα – μπορούν να ζήσουν μαζί αρμονικά τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και έξω στην πόλη, αρκεί να τηρούνται από τους ανθρώπους οι κανόνες της σωστής συμβίωσης, έστειλαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση που αφιέρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στην Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
Δεκάδες φιλόζωοι παρέα με τα κατοικίδιά τους, εκπαιδευτές σκύλων, σύλλογοι προστασίας των ζώων, κτηνίατροι αλλά και εταιρίες με προϊόντα φροντίδας για τα ζώα βρέθηκαν στα events και τις ομιλίες στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, με στόχο να ανταλλάξουμε απόψεις και συμβουλές για το πώς μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας αλλά και την ζωή των τετράποδων φίλων μας καλύτερη.
«Δεν προστατεύουμε τα ζώα επειδή μας το επιβάλλει ο Νόμος. Το κάνουμε γιατί μας υποχρεώνει ο πολιτισμός που πρέπει να έχουμε σαν κοινωνία, σαν άνθρωποι. Μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, που τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, φροντίζει τα ζωάκια που μοιράζονται μαζί μας την πόλη. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς με όσα ζώα έχουμε μέσα στα σπίτια μας», τόνισε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Νίκος Σπυρόπουλος.
«Στέλνουμε μήνυμα ότι άνθρωποι και ζώα μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά. Αρκεί εμείς οι άνθρωποι, που έχουμε την ευθύνη να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε, να τηρούμε και τους κανόνες της κοινής συμβίωσης. Είναι χρέος, όλων εμάς που αγαπάμε τα ζώα, να δείξουμε τον σωστό δρόμο και στους υπόλοιπους που, τυχόν, να μην είναι τυπικοί στα καθήκοντά τους απέναντι στους τετράποδους φίλους αλλά και στην πόλη. Ας γίνει ευθύνη, λοιπόν, όλων μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.
Θυμίζουμε, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής – σε συνεργασία με εθελοντικά σωματεία – είναι από τους πρώτους δήμους της περιφέρειας που υιοθέτησαν και εφαρμόζουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων. Τα αδέσποτα που εντοπίζονται στην πόλη περισυλλέγονται από το αρμόδιο τμήμα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, εξετάζονται από κτηνίατρο, εμβολιάζονται, στειρώνονται και διατίθενται για υιοθεσία. Όσα δεν βρουν κάποιο καινούργιο σπίτι, επαναφέρονται στο σημείο όπου βρέθηκαν, με κολάρο και τσιπ για να μπορεί ο Δήμος να τα παρακολουθεί.
Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες που έχουν υιοθετήσει κάποιο ζωάκι οφείλουν να πράττουν το ίδιο: να το έχουν πάντα εμβολιασμένο, στειρωμένο και εκπαιδευμένο. Στη βόλτα πρέπει να το έχουν με λουρί και πάντα να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες που αφήνει πίσω του.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα4 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα4 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
Προκήρυξη για Προσλήψεις 69 Μόνιμων Υπαλλήλων στην ΕΥΑΘ Α.Ε.
-
Αφιερώματα2 έτη ago
Σεισμός 1999: 23 χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία στην Αθήνα- Το χτύπημα του Εγκέλαδου που κόστισε τη ζωή σε 143 ανθρώπους
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
Έκθεση προβολής του ελληνικού κοσμήματος και πολιτιστικές δράσεις τον Ιανουάριο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ