Ειδήσεις
Έπεσε το ταβάνι σε σχολείο της Καισαριανής – Από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές

Ακόμα ένα περιστατικό σοβαρών προβλημάτων σε σχολικές εγκαταστάσεις έγινε γνωστό την Πέμπτη (11/11) και συγκεκριμένα υπήρξαν καταγγελίες πως την Παρασκευή (5/11) στην εσωτερική σκάλα του 7ου Δημοτικού Καισαριανής οι δάσκαλοι και η διευθύντρια είδαν έκπληκτοι πως έπεφταν πέτρες και σοβάδες πέντε λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι του διαλείμματος.
Η συγκεκριμένη σκάλα είναι αυτή που χρησιμοποιούν οι μαθητές για να μπορέσουν να βγουν από τις τάξεις ώστε να πάνε στο προαύλιο, κάτι που όπως είναι φυσικό τρόμαξε τους πάντες καθώς από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Για το περιστατικό μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Βύρωνα, Καισαριανής και Παγκρατίου, Θεοδώρα Δριμάλα, όπου ανέφερε πως δεν είναι το μόνο περιστατικό που έχει γίνει στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, έπεσαν οι σοβάδες από το ταβάνι στις τουαλέτες των μαθητών.
«Όλα αυτά τα περιστατικά, συν αυτά των προηγούμενων ημερών, μας δείχνουν πόσο γερασμένα και κακοσυντηρημένα είναι τα σχολικά κτήρια. Τώρα αποφύγαμε τους τραυματισμούς από την ετοιμότητα των εκπαιδευτικών και την τύχη. Ως πότε, όμως, θα εναπόκειται στην τύχη η ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών;
Η συντήρηση των σχολικών κτηρίων είναι θέμα των δήμων, για την οποία λαμβάνουν ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό. Όταν υπάρχει πρόβλημα, όπως τώρα, επεμβαίνουν για να το φτιάξουν. Αλλά σχεδόν κανένα κτήριο δεν έχει λάβει πιστοποιητικό καταλληλότητας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ελεγχθεί και συντηρηθεί σε βάθος, για να πουν οι τεχνικοί ότι το εκάστοτε κτήριο πληρεί τους όρους για να στεγάσει τις σχολικές δραστηριότητες.
Είμαστε στο 2021 και χρειαζόμαστε πιο σύγχρονα κτήρια», είπε η κ. Δριμάλα.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ