Connect with us

Κεντρικό Θέμα

Νέα Ιωνία: Θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι του “Αγία Όλγα” [Εικόνες]

Published

on

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι τρεις εργαζόμενοι του νοσοκομείου “Αγία Όλγα” εμφανίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 48 εργαζόμενοι νοσοκομείων σε όλα την χώρα έχουν βρεθεί θετικοί μέχρι στιγμής, ενώ ακόμη 300 βρίσκονται σε καραντίνα, ως ύποπτα κρούσματα.

Τους εργαζόμενους των νοσοκομείων έχει αρχίσει να “χτυπά” ο φονικός ιός. Μετά τα νοσοκομεία “Γεννηματάς” και “Άγιος Σάββας” σειρά πήρε το “Αγία Όλγα” στην Νέα Ιωνία, όπου διαγνώστηκαν τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό του.

Ποια είναι τα κρούσματα στο “Αγία Όλγα”

Πρόκειται για έναν γιατρό της μονάδας, μία νοσηλεύτρια και έναν διοικητικό υπάλληλο, οι οποίοι εμφανίστηκαν θετικοί στον επικίνδυνο ιό και ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες τόσο για τους ίδιους όσο και για τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Το θετικό είναι ο συγκεκριμένος γιατρός εμφανίστηκε θετικός στον ιό την Κυριακή, συνεπώς δεν ήρθε σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως και με πολλούς εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Κατόπιν αυτού έχουν τεθεί σε καραντίνα περίπου 10 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου, μέχρι να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό. Παράλληλα, οι χώροι του νοσοκομείου αναμένεται να απολυμανθούν άμεσα προκειμένου να περιχαρακωθεί η διασπορά του ιού.

Ο Χ-Τύπος επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόμενο στο Νοσοκομείο και δημ. σύμβουλο Ν. Ιωνίας κ. Λαζαρίδη ο οποίος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν όλα τα προστατευτικά μέτρα, όπως και ότι το Νοσοκομείο πλέον υπολειτουργεί σε αρκετούς τομείς. Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή από τα χειρουργεία πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι, σύμφωνα με πηγές του Χ-Τύπου, τα κρούσματα που εμφανίζονται στο νοσοκομείο καθημερινά είναι πολλά, στα οποία αφού γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες μεταφέρονται στις μονάδες αναφοράς για τον κορωνοϊό. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πάντως κάνουν έκκληση για την προμήθεια μασκών, προκειμένου να προστατευθούν όσο το δυνατόν καλύτερα από τον ιό ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

Διοικητικό προσωπικό τα κρούσματα στο «Γ. Γεννηματάς»

Τα κρούσματα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», προέρχονται από το κτήριο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, το οποίο και θα παραμείνει από σήμερα κλειστό. Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργείο απολύμανσης θα καθαρίσει το χώρο. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε πως οι διοικητικές υπηρεσίες θα ξαναλειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής θετικά στον ιό είναι έξι άτομα, κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και κάποιοι νοσηλευτές. Έχουν ληφθεί πολλά άλλα δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων. Η εν λόγω εξέλιξη έχει δημιουργήσει προβλήματα στην διεκπεραίωση διαφόρων διοικητικών πράξεων όπως τα εξιτήρια με το τμήμα προσωπικού να πρέπει να μεταφέρεται σε άλλο σημείο προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ξανά.

Θετικά κρούσματα και στο «Άγιος Σάββας»

Θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν όμως και στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τέσσερα άτομα, δύο γιατρούς, ένα τεχνολόγο και μία γραμματέα. Από την περασμένη Δευτέρα, 16 Μαρτίου, έχει κλείσει η διαγνωστική μαστού και δέκα άτομα τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

48 εργαζόμενοι νοσοκομείων νοσούν – 300 σε καραντίνα 

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με εκτιμήσεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, νοσούν 48 γιατροί νοσηλευτές, γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ ακόμη 300 βρίσκονται σε καραντίνα, ως ύποπτα κρούσματα. Η καραντίνα στους υγειονομικούς -εάν υπάρχει υποψία έκθεσης στον ιό- είναι επτά ημέρες και όχι 14, καθώς εάν λείψουν πολλοί οι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σε εποχές που οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στα πόστα τους.

Ο κ. Τσιόδρας, δήλωσε σχετικά: «Ο λόγος για τον οποίο σε αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με ένα κρούσμα, δίνεται η οδηγία των επτά ημερών, είναι ότι σε επτά ημέρες περίπου οι περισσότεροι θα εκδηλώσουν συμπτώματα. Και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει αυτή η διαφορά και η διαφοροποίηση των 7 ημερών από τις 14 ημέρες σε αυτούς, για να μην αδυνατίσει σημαντικά το σύστημα υγείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ