Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας
Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Ένσταση για την εκχώρηση του εσωτερικού ελέγχου του Δήμου σε ιδιώτη

Σχόλιο προς τη διοίκηση της πόλης απευθύνει με ανακοίνωσή της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας δια στόματος του Νίκου Σερετάκη αναφορικά με πρόσφατη απόφαση για τον εσωτερικό έλεγχο του Δήμου.
Όπως αναφέρει σχετικά:
“Στην εκπνοή του χρόνου, στις 28/12, ο κ. Βούρος εκχώρησε σε ιδιώτη (και) την υπηρεσία “εσωτερικού ελέγχου” του Δήμου.
Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην παράδοση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες, μια πολιτική που προωθεί συστηματικά η δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με όλους τους τρόπους (απ’ ευθείας αναθέσεις, αποφάσεις Δημάρχου και αντιδημάρχων, διαγωνισμοί “έγκυροι” ή μή.. ) σε όλους σχεδόν τους τομείς, αξιοποιώντας το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των συμπληρωμάτων τους.
To πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην διαδικασία, η οποία φυσικά εγείρει και αυτή ερωτηματικά: άλλη μια απευθείας ανάθεση έργου που περιλαμβάνει και τον εσωτερικό έλεγχο για το…2022, μέχρι το τέλος του οποίου παρεμβάλλονταν μόλις 2 (!) εργάσιμες μέρες…
Ο λεγόμενος “εσωτερικός έλεγχος” αποτελεί μία αντιδραστική ρύθμιση του αστικού “επιτελικού κράτους” με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη προσαρμογή της δημόσιας διοίκησης στις ανάγκες του κεφαλαίου. Συνιστά ένα ακόμη μηχανισμό πειθαναγκασμού των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιλύσει προβλήματα και “παθογένειες” της δημόσιας διοίκησης που απορρέουν από τον εναγκαλισμό της με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους νόμους της αφοράς.
Η απόφαση όμως κάνει ένα βήμα παραπέρα και αναγάγει σε δημόσιο ελεγκτικό μηχανισμό μια ιδιωτική επιχείρηση, η οποία αποκτά λόγο για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.
Δηλαδή μια επιχείρηση που λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος θα αποφαίνεται κατά πόσο ο Δήμος, ως τμήμα του κράτους, εξυπηρετεί αποτελεσματικά τα γενικότερα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών..
Πρόκειται για μια πολιτική που αποτελεί κοινή στρατηγική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων.”
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ