Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας
Ν. Σερετάκης: “Ακραία μορφή εμπορευματοποίησης του δημοσίου χώρου”
Ο Ν. Σερετάκης για την πρόθεση της δημοτικής αρχής να στήσει χριστουγεννιάτικο παζάρι στον πεζόδρομο του Άλσους
Ως ακραία μορφή εμπορευματοποίησης του δημόσιου χώρου, χαρακτήρισε ο Νίκος Σερετάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/9, την πρόθεση της δημοτικής αρχής, να στήσει χριστουγεννιάτικο παζάρι στον πεζόδρομο του Άλσους και την παραχώρηση χώρων του σε επιχειρηματία για την ανέγερση παγοδρομίου.
Ταυτόχρονα στηλίτευσε την ταχύτητα με την οποία φέρνει η δημοτική αρχή το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι και φέτος γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, θα μείνουν εκτός του χριστουγεννιάτικου κλίματος.
«Πιστεύουμε ότι θα είναι μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη αν θεσμοθετηθεί. Τότε να συμπεριλάβουμε τη λύση “Ρούντοφλ” στο έμβλημα του Δήμου μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σερετάκης.
Ολόκληρη η τοποθέτησή του:
“Το πρώτο που θέλω να πω, είναι να δώσω τα συγχαρητήριά μου στη Δημοτική Αρχή που πραγματικά λαμβάνει ένα αίτημα από μια εταιρεία στις 22 του μήνα και το διεκπεραιώνει ταχύτατα σε τέσσερις μέρες! Αν με την ίδια ταχύτητα διεκπεραιώνατε και όλο τον όγκο των αιτημάτων που λαμβάνετε κάθε χρόνο από τα σχολεία και τους διευθυντές, θα ήμασταν όλοι πολύ πιο ευτυχισμένοι. Είναι εκπληκτική η ταχύτητα!
Δεύτερον. Δημιουργείται μια παράδοση τα τελευταία χρόνια κάθε νέα Δημοτική Αρχή να έρχεται με ένα project που έχει να κάνει με κάποιου είδους παγοδρόμιο στο άλσος. Δηλαδή σε λίγο θα αρχίσω να σκέφτομαι μήπως πρέπει για το τοπόσημο του Δήμου για το έμβλημα να βάλουμε τον «Ρούντολφ» για να μη μπερδευόμαστε.
Για να θυμίσω καλύτερα τι είχε γίνει την προηγούμενη φορά, η Διοίκηση Βούρου επιχείρησε να το περάσει με έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο δεν συγκέντρωσε απαρτία. Τώρα τι έχουμε; Φυσικά είναι καμένη η υπόθεση λίμνη του άλσους, κάηκε με εκείνη τη συζήτηση γιατί βγήκε η Υπηρεσία, κάηκε γιατί υπήρχε έγγραφο από το Δασαρχείο και το βάζουμε παραέξω που είναι πάλι εντός του άλσους, στο (άτυπο) parking από ό,τι κατάλαβα.
Τρίτο θέμα. Με ένα μαγικό τρόπο πραγματικά πάμε και καταλαμβάνουμε το μοναδικό μέρος του λεγόμενου πεζόδρομου το οποίο θα μπορούσαμε να μετονομάσουμε σε «λεωφόρο τραπεζοκαθισμάτων», είναι το μοναδικό μέρος του πεζόδρομου που ανήκει σε πεζούς. Δηλαδή μόνο από το Π.Π.Ι.Ε.Δ. μέχρι πάνω τη Χίου υπάρχει πεζόδρομος. Αν πάρουμε το κομμάτι από εκεί μέχρι την Αχαρνών, είναι τραπεζοκαθίσματα και μόνο, άντε και κάτι περίπτερα, τέλος πάντων ξέρετε την κατάσταση καλύτερα από εμένα.
Το μοναδικό μέρος, που όποιος βγει εκεί θα δει κόσμο κάθε βράδυ σε αυτό το κομμάτι να πηγαίνει πάνω – κάτω, ο κόσμος να κάνει περίπατο να περπατάει, αυτό είναι δεν υπάρχει άλλο μέρος, πάμε αυτό και το καταλαμβάνουμε. Και τι φτιάχνουμε; Φτιάχνουμε μια μίνι πανήγυρη.
Φυσικά χτύπημα για την τοπική αγορά γιατί από ό,τι κατάλαβα θα κάνει υπενοικίαση η επιχείρηση αυτή και θα φέρνει διάφορους, οι οποίοι περιμένουν κάποια στιγμή να κάνουν τζίρο. Φυσικά συμβατό με την εποχή που έχει καταντήσει τα Χριστούγεννα η αγαπημένη εποχή των παιδιών να είναι η πιο εμπορευματοποιημένη γιορτή στον κόσμο. Μέχρι και ο Άγιος Βασίλειος, προέρχεται από διαφήμιση της Coca Cola το 1931 με τα κόκκινα.
…. Και βέβαια γιατί να είναι κοιμητήριο η πόλη; Δεν έχει Συλλόγους η πόλη; Δεν έχει ο Δήμος να δυνατότητα να κάνει πράγματα; Και τα μόνα Χριστούγεννα που πρέπει να γίνουν, είναι τα Χριστούγεννα του κέρδους του καινούργιου Σκρουτζ; Ανεξάρτητα από το ποιο όνομα θα έχει η εταιρεία. Και μάλιστα θα το κάνουμε και θεσμό!
Εμείς φυσικά θα το καταψηφίσουμε.
Κύριε Τζέλη είδα την ανακοίνωσή σας και ομολογώ ότι είστε συνεπής στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή δεν σας απασχολεί ότι γίνεται μια ακραία εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου στις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά λέτε «δεν υπάρχει κανονιστική» δηλαδή να βάλουμε κανόνες και μετά το συζητάμε, ‘ή «μικρό το τίμημα» να το αυξήσουμε δηλαδή να βγάλουμε κάτι παραπάνω, όπως λέγανε για τα διάφορα που ιδιωτικοποιούσε τότε η Κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς Αριστερά».
Εδώ υπάρχει το εξής ζήτημα: κοινόχρηστος χώρος, ο μοναδικός ελεύθερος δίπλα στο άλσος, άλλο αυτό όλα πρέπει να έχουν αναφορά στο άλσος. Δεν είδα κανένα επιχειρηματία να λέει «να πάμε να κάνουμε ένα ωραίο χωριό στο κάτω Κουκλάκι, στην Αγία Μαρίνα» ή εκεί που είναι το τρόλεϊ, που είναι πιο υποβαθμισμένες περιοχές. Αφού υπάρχει διάθεση κοινωνικής προσφοράς, καταλαβαίνω ο άνθρωπος δεν το κάνει μόνο για τα κέρδη θέλει να δώσει στον κόσμο.
Εμείς το καταψηφίζουμε. Είναι μια ακραία μορφή εμπορευματοποίησης του δημοσίου χώρου και βέβαια πιστεύουμε ότι θα είναι μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη αν θεσμοθετηθεί. Τότε να συμπεριλάβουμε τη λύση «Ρούντοφλ» στο έμβλημα του Δήμου μας.”
-
Ειδήσεις1 day ago
Διόδια: Σε ποιες περιοχές αυξάνονται
-
Δήμοι Αττικής2 hours ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2025
-
Ειδήσεις9 hours ago
Καταγγελία των Δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αττική για την αύξηση των Δημοτικών Τελών
-
Ειδήσεις10 hours ago
Ηθοποιός του Hollywood κρατείται στο Α.Τ. Γαλατσίου – Κρατούσε σουγιά
-
Αφιερώματα2 years ago
Σεισμός 1999: 23 χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία στην Αθήνα- Το χτύπημα του Εγκέλαδου που κόστισε τη ζωή σε 143 ανθρώπους
-
Ειδήσεις9 hours ago
Μεγάλη συμμετοχή στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Πεντέλης
-
Ειδήσεις8 hours ago
“ΚΗΦΙ-SOS”: Εντοπίστηκε τρίτη υπόγεια λίμνη κάτω από την Εθνική Οδό
-
Κοινωνία9 hours ago
“Mozart! Παίζουμε!”: Μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά