Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Κορωνοϊός: Φόβοι για μεγάλη διασπορά λόγω εορτών – «Κοκκίνισαν» δύο νέες περιοχές της Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αττική «βράζει» με κρούσματα και οι ειδικοί ανησυχούν πως η χαλάρωση που παρατηρήθηκε τις γιορτές, ενδέχεται να φέρει αύξηση στις νέες μολύνσεις.

Συγκεκριμένα, μετά τη Δυτική Αττική, «κοκκίνισαν» ο Πειραιάς και ο νότιος τομέας.

Μέχρι στιγμής, η επιδημιολογική επιδείνωση έχει μετατοπιστεί από τη Δυτική Αττική, που παρουσιάζει βελτίωση με 16.1 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού και επικεντρώνεται πλέον σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Έτσι, ο Πειραιάς, ανά 100.000 πληθυσμό, δείχνει να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με 24.8 κρούσματα, ενώ ακολουθεί ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 20.7 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στην Ανατολική Αθήνα με 7.7 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Όριο η 10η Ιανουαρίου

Το μεγάλο στοίχημα όμως των ειδικών είναι εάν τηρήθηκαν τα μέτρα των εορτών, καθώς τα αποτελέσματα αναμένεται να φανούν μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Σύψας μίλησε στο ΣΚΑΪ και σημείωσε πως:

«δέκα μέρες μετά την Πρωτοχρονιά θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα για το τι γίνεται στην Ελλάδα και ιδίως τι γίνεται στην Αττική. Δυστυχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν ραγδαία και οι επιδημικές εκρήξεις συμβαίνουν σε μια εβδομάδα δεν μας προειδοποιούν».

Παράλληλα, δήλωσε πως το τελευταίο 15νθήμερο παρατηρήθηκε διασπορά του ιού, ενώ οι φόβοι εντείνονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύψας: Ξεκινάμε με γεμάτες ΜΕΘ

«Βρισκόμαστε στην κατάσταση του φόβου, και γιατί φοβόμαστε; Φοβόμαστε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες υπήρξε μια τεράστια διασπορά στην ελληνική κοινωνία. Και ιδίως φοβόμαστε τι γίνεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ξέρετε ότι όταν ένας διασπείρεται διασπείρεται βουβά. Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, είναι κάτω από τα ραντάρ της επιδημιολογίας, κι ό,τι βλέπουμε το βλέπουμε 15 μέρες μετά. Φοβόμαστε λοιπόν τις επόμενες ήμερες τι θα δούμε στα μέσα Ιανουαρίου, αν όντως έχει υπάρξει μεγάλη διασπορά υπάρχει κίνδυνος επιδημικής έκρηξης και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα την αντιμετωπίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξεκινάμε πλέον όπως το Σεπτέμβριο με άδειες ΜΕΘ, ξεκινάμε με γεμάτες πάνω από το 70 με 80%, αν έχουμε έκρηξη πως θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς μας, αυτός είναι ο μεγάλος φόβος μας γι’ αυτό τα αλλεπάλληλα lockdown χρειάζεται ψυχραιμία, είμαστε σε κόκκινη γραμμή», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ