Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων
Στόχος να μην κολλάμε πια κορωνοϊό: Έρχονται νέα εμβόλια που θα προστατεύουν και από τη μόλυνση

Στα νέα εμβόλια που σχεδιάζονται για τον κορονοϊό αλλά και στο ενδεχόμενο νέων μέτρων μετά το καλοκαίρι αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Δευτέρας (08/08).
Όπως είπε μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο κ. Πλεύρης «αυτή τη στιγμή τα εμβόλια που έχουμε προστατεύουν από τη βαριά νόσηση και όχι από τη μόλυνση και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση στους άνω των 60 ετών και τις ευάλωτες ομάδες να εμβολιαστούν τώρα»
«Pfizer και Moderna τρέχουν διαδικασίες για εμβόλια που θα προστατεύουν και από τη νόσηση με τη μετάλλαξη Όμικρον για να πάρουν έγκριση μέσα στον Αύγουστο ενώ για τις υπομεταλλάξεις της Όμικρον περιμένουμε στο τέλος του χρόνου τα εμβόλια αυτά» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.
Ο ίδιος σημείωσε για τη διάρκεια των εμβολίων ότι «δεν ξέρουμε αν θα είναι μονοδοσικό ή επαναληπτικό όπως της γρίπης, ξέρουμε ότι η κατεύθυνση των εταιρειών είναι να σχεδιαστούν εμβόλια που θα πιάνουν τη νόσηση» ενώ για τον σχεδιασμό του υπ. Υγείας είπε πως «είναι να μεταφέρουμε παραγγελίες μετά τον Σεπτέμβριο γιατί τότε αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια».
Ο Θάνος Πλεύρης εξήγησε, ακόμα, ότι «δεν υπάρχει σύσταση για εμβολιασμό στον ευρύτερο πληθυσμό. Αν θα υπάρξει αυτή θα γίνει από τον Σεπτέμβριο με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. Ο ECDC και τα αρμόδια όργανα θα συστήσουν αν πρέπει να γίνει γενικός εμβολιασμός ή στοχευμένος σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού».
Για την πορεία του κορονοϊού ο υπουργός Υγείας είπε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε σε πτώση φάσης του κύματος κορονοϊού. Αυτό το κύμα έχει την ιδιαιτερότητα ότι αφορούσε νοσηλείες σε απλές κλίνες και γι αυτό δεν υπήρξε πίεση ως προς την πίεση στις ΜΕΘ».
Διευκρίνισε, δε, ότι όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων «η Ελλάδα ακολουθεί το σύστημα όταν κάποιος πεθαίνει με covid ακόμα και αν η αιτία θανάτου είναι διαφορετική καταγράφεται ως τέτοιος, από εδώ και στο εξής όμως θα αναφερόμαστε στο πόσους είναι με αιτία τον covid και πόσοι βρέθηκαν με covid αλλά με άλλη αιτία θανάτου» προαναγγέλλοντας ότι αυτό θα συμβεί «ή αυτή ή την άλλη εβδομάδα»
Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο νέων μέτρων από το φθινόπωρο είπε ότι «η βούληση των περισσότερων κρατών είναι ότι μπαίνουμε στη λογική ότι συνυπάρχουμε με την πανδημία και άρα να λειτουργούμε περισσότερο με συστάσεις και κουλτούρα προστασίας και όχι υποχρεωτικότητα. Δεν έχουμε στη σκέψη μας κάτι τέτοιο αλλά αν χρειαστεί θα γίνει αλλά με ήπια χαρακτηριστικά όπως η χρήση μάσκας».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ