Ειδήσεις
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Νέα λεωφορειακή γραμμή
εξυπηρέτησης «Καλλικράτης»
Μία νέα ειδική γραμμή εξυπηρέτησης που συνδέει το Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της, παράλληλα με τα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας. Πρόκειται για ένα κυκλικό δρομολόγιο συνεχούς ροής που συνδέει το κέντρο του Κερατσινίου με το κέντρο της Δραπετσώνας προσφέροντας άμεση και γρήγορη πρόσβαση.
Στο σχετικό δελτιό τύπου εξέδωσε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αναφέρονται τα εξής: “Το νέο αυτό δρομολόγιο σχεδιάστηκε για όλους τους κατοίκους του νέου Καλλικρατικού δήμου και δίνει μία άμεση και ουσιαστική λύση στις μετακινήσεις τους. Ιδιαίτερα, θα φανεί χρήσιμο σε άτομα τρίτης ηλικίας και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αφού η νέα λεωφορειακή γραμμή συνδέει παράλληλα τις δομές Πρόνοιας του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και τα Δημοτικά Ιατρεία.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας, κ. Λουκά Τζανή, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προσβασιμότητας και εξυπηρέτησης των πολιτών”.
«Ο Καλλικράτης δεν είναι απλώς μία διοικητική ένωση. Την ένωση των δύο πόλεων, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, πρέπει να την κάνουμε πράξη», επισημαίνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας και προσθέτει:
«Η νέα λεωφορειακή γραμμή είναι μία από τις παραμέτρους που κάνει πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη των δύο πόλεων, προσφέροντας άμεσες και γρήγορες μετακινήσεις και τονώνοντας ταυτόχρονα τις τοπικές αγορές. Ενισχύουμε έτσι τα δρομολόγια της δημοτικής μας συγκοινωνίας, ενώ παράλληλα δίνουμε βάρος στην ανθρωπογεωγραφία των δύο πόλεων….Η νέα αυτή λεωφορειακή γραμμή με ειδικό σχεδιασμό συνδέει πολύ γρήγορα τα δημοτικά ιατρεία του Κερατσινίου με τις δομές Πρόνοιας της Δραπετσώνας. Μπορεί επίσης να φανεί πολύ χρήσιμο σε όσους δημότες μας έχουν κάποια γραφειοκρατική συναλλαγή με τις υπηρεσίες του Δήμου μας».
Η νέα λεωφορειακή γραμμή λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και συγκεκριμένα από τις 8 το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι. Τα κυκλικά δρομολόγια είναι συνεχή και η αναχώρηση από το Δημαρχείο Κερατσινίου Δραπετσώνας γίνεται κάθε 15 λεπτά.
Πιο συγκεκριμένα, η αφετηρία είναι στην Πλατεία Κύπρου, απέναντι ακριβώς από το δημαρχιακό μέγαρο. Η πρώτη στάση γίνεται στα Δημοτικά Ιατρεία (Πρόνοια Κερατσινίου) στη συμβολή των οδών ΕΛ. Βενιζέλου 123 και Μοναστηρίου. Οι επόμενες στάσεις είναι το ΙΚΑ και η Πρόνοια Δραπετσώνας και στη συνέχεια το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας. Το λεωφορείο επιστρέφει αμέσως μετά στην αφετηρία του, στην πλατεία Κύπρου, στο Κερατσίνι. Ο μέσος χρόνος της κυκλικής διαδρομής υπολογίζεται στα 10 λεπτά.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024