Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος καλείται να πάρει απόφαση εντός τριμήνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρση απαλλοτρίωσης σε

ακίνητα στη Νέα Φιλαδέλφεια

• Εγκλωβισμένοι επί δεκαετίες  είναι οι ιδιοκτήτες τριών οικοπέδων
Την άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης σε τρία όμορα οικόπεδα του Ο.Τ. 289 του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας με το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να καλείται να αποφασίσει εντός τριών μηνών αν θα προχωρήσει σε επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης.

Τα συγκεκριμένα ακίνητα των περίπου 5-6 στρεμμάτων βρίσκονται στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Λεωφόρο Δεκελείας (ψηλά στα όρια με τη Νέα Ιωνία), και είναι δεσμευμένα εδώ και δεκαετίες ως κοινόχρηστος χώρος, ενώ εκεί δραστηριοποιούνται σήμερα κυρίως επιχειρήσεις. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα εδώ και χρόνια για να “ελευθερώσουν” τα ακίνητα τους,  ώστε να μπορούν να τα αξιοποιήσουν όπως εκείνοι θέλουν. Και όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές μέσα από αυτές τις σελίδες η αδυναμία των δήμων ή κεντρικών φορέων να αποζημιώσουν τους δικαιούχους αλλά και η απροθυμία των παροδίων ιδιοκτητών να συνεισφέρουν στο ποσοστό που τους αναλογεί οδηγούν αυτές τις υποθέσεις σε πολύχρονες καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν τους ιδιοκτήτες.     
Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να ληφθεί εντός τριμήνου και αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη αιτιολόγηση αλλά και εγγραφή κωδικού στον προϋπολογισμό (σε περίπτωση επανεπιβολής βέβαια).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ