Ειδήσεις
Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ για χρηματιστηριακή απάτη-μαμούθ
Γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου συγκαταλέγονται στη λίστα με τα θύματα της οργάνωσης ιδιοφυούς χρηματιστή, ο οποίος υπόσχονταν επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις στους πελάτες τους.
Ένας γνωστός Έλληνας εφοπλιστής έπεσε στην παγίδα, καθώς πείστηκε από το 47χρονο αρχηγικό μέλος της οργάνωσης να του εμπιστευτεί 60.000.000 ευρώ, τα οποία θα επενδύονταν σε συναλλαγές επί νομισμάτων με απόδοση 3% ανά μήνα.
Ο 47χρονος περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως ένα άτομο που μπορεί να «πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», λάτρης της χλιδάτης ζωής και μόνιμος θαμώνας γνωστών νυχτερινών κέντρων της Αθήνας. Στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας συστηνόταν ως χρηματιστής και… μετρ των επενδύσεων κεφαλαίων σε συναλλαγές επί νομισμάτων.
Σε πρόσφατη ευρεία επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη μαζί με ακόμα τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για τη σύζυγο του 47χρονου, δύο γραμματείς και στενούς συνεργάτες του, όπως και ένα ακόμα άτομο που είναι επίτιμος πρόξενος της Ουκρανίας στην Κρήτη.
«Εγκέφαλος» της απάτης, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι ο ιδιοφυής χρηματιστής, ο οποίος είχε αναλάβει την ίδρυση off shore εταιριών σε φορολογικούς παραδείσους, όπου κατέληγαν τα χρήματα που υπεξαιρούσε το κύκλωμα.
Στους πελάτες του διαφήμιζε ότι έχει εφεύρει μαθηματικό τύπο που κάνει τις αποδώσεις που υπόσχεται απόλυτα ακριβείς και σίγουρες. Το 2010 είχε απασχολήσει τις Αρχές, καθώς πραγματοποιούσε χρηματιστηριακές πράξεις χωρίς άδεια από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τρία χρόνια αργότερα, ωστόσο, είχε κηρυχθεί αθώος από το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας λόγω «νομικής πλάνης».
Ο 47χρονος είχε αναθέσει στον επίτιμο πρόξενο της Ουκρανίας στην Κρήτη χρέη νόμιμου εκπροσώπου δύο επενδυτικών εταιριών. Ο πρόξενος ισχυρίζεται ότι εξαπατήθηκε από το συνέταιρό του και μάλιστα κατέθεσε υπόμνημα προς την Αστυνομία και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Επίσης, ο 47χρονος είχε ιδρύσει τρία funds και άγνωστο αριθμό offshore στις βρετανικές Παρθένους Νήσους, στων οποίων τα Διοικητικά Συμβούλια τοποθετούσε ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός του. Ενδεικτικό είναι ότι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για συνολικά 23 άτομα.Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσθέτουν ότι υπήρχε μία περίοδος που τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος λάμβαναν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ακόμα και μέσα σε σακούλες. Υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό που υπεξαιρέθηκε αγγίζει τα 350.000.000 δολάρια.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.