Ειδήσεις
Δόθηκε και επίσημα το «πράσινο φως»: Aυτή είναι η 20η χώρα που υιοθετεί το ευρώ
Το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε σήμερα τις τρεις τελευταίες νομικές πράξεις που απαιτούνται για να μπορέσει η Κροατία να υιοθετήσει το ευρώ την 1η Ιανουαρίου του 2023. Αυτό ολοκληρώνει τη διαδικασία στο Συμβούλιο που θα επιτρέψει στην Κροατία να γίνει μέλος της ζώνης του ευρώ και να επωφεληθεί από τη χρήση του κοινού νομίσματος της ΕΕ, το ευρώ, από το επόμενο έτος, αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.
Η επικύρωση της ένταξης της Κροατίας στην ευρωζώνη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τελετής στις Βρυξέλλες, παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και του Επιτρόπου Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.
Θα ήθελα να συγχαρώ τον ομόλογό μου, Ζντράβκο Μάριτς και ολόκληρη την Κροατία που έγινε η 20ή χώρα που εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ. Η υιοθέτηση του ευρώ δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά μια υπεύθυνη πολιτική απόφαση. Η Κροατία έχει ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα απαιτούμενα οικονομικά κριτήρια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Τσεχίας και προεδρεύων του Συμβουλίου Ecofin, Ζμπίνεκ Στανούρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
5η Γιορτή Κρασιού και Παραδοσιακού Χορού στον Δήμο Μαραθώνος