Ειδήσεις
Καιρός: Ποια μέρα έρχεται το ψυχρό μέτωπο

Πτώση της θερμοκρασίας αλλά και συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης αναμένεται να σημειωθούν από αύριο Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή στη χώρα μας σύμφωνα με την Αναστασία Τυράσκη.
Ένα ψυχρό μέτωπο που θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα φέρει ψυχρότερες αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας, περιορίζοντας τις αφρικανικής προέλευσης θερμές αέριες μάζες προς τα ανατολικά και τα νότια. Αυτό το ψυχρό μέτωπο θα φέρει βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν αρχικά τη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο.
Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Το πέρασμα του μετώπου θα ακολουθήσει άστατος καιρός σε όλη τη χώρα, με βροχές κατά τόπους, σποραδικές καταιγίδες και μέγιστες θερμοκρασίες κάτω από τους 20 βαθμούς, μέχρι και τις αρχές του Απριλίου.
Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, οι οποίες γενικά θα είναι πρόσκαιρες και μικρής έντασης.
Η υγρασία και οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες και η ορατότητα κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Ρόδο έως 25 με 26 βαθμούς.
Στην Αττική προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνή. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται συννεφιά με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Την Πέμπτη θα αρχίζει να αλλάζει ο καιρός καθώς θα έχουμε ψυχρό μέτωπο το οποίο θα φέρει βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα είναι έντονες οι καταιγίδες.
Το ψυχρό μέτωπο θα φθάσει μέσα στο Αιγαίο το βράδυ της Πέμπτης.
Η Παρασκευή θα είναι μία ημέρα όπου θα αρχίσει με βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Οταν περάσει αυτό το ψυχρό μέτωπο ο καιρός θα παραμείνει άστατος και έτσι θα έχουμε βροχές κατά διαστήματα και συννεφιές και κάποια ανοίγματα.
Θα έχουμε έναν καιρό με χαμηλότερες θερμοκρασίες κοντά στους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου και βροχές και σποραδικές καταιγίδες οποιαδήποτε στιγμή.
Έτσι θα πάει και το Σαββατοκύριακο και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές όπως στα δυτικά, νότια, στην Κρήτη και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι βροχές θα είναι έντονες.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ