Connect with us

Ειδήσεις

Μάκης Βορίδης: «Αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας»

Published

on

Για κυριαρχία και εδραίωση της Νέας Δημοκρατίας μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού έκανε λόγο ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας τις δημοσκοπικές έρευνες στο
Κανάλι Ένα 90.4 και την εκπομπή «Πρωινό Soundtrack» με τους Βελίκα Καραβάλτσιου και Γιώργο Σαραντάκο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «ναι μεν η “Φωνή Λογικής” καταγράφει μικρά κέρδη, αλλά τα ποσοστά της περιορίζονται στα αντίστοιχα του κόμματος των Σπαρτιατών».

Όσον αφορά στα προβλήματα της καθημερινότητας, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση μένει πιστή στο προεκλογικό της πρόγραμμα, προβαίνοντας σταδιακά σε εκπλήρωση των δεσμεύσεων της με βασικότερη όλων την αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας».

Υπογράμμισε δε ότι «ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απαιτήσεις με βάση τη καθημερινότητα του, όμως, θα πρέπει να κρίνει το κυβερνών κόμμα με βάση αυτά που έχει εξαγγείλει». Έπλεξε, μάλιστα, το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «ειλικρινή, σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, που υπόσχονται χωρίς να μπορούν να τηρήσουν τα λεγόμενα τους».

Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τους Ελληνορθόδοξους στη Συρία, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή, ώστε, οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν να φύγουν από εκεί για οποιοδήποτε λόγο, να μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό ομαλά», σημείωσε, όμως, ότι «δεν υπάρχει ακόμη κάποιο αίτημα». Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι υπάρχει επαφή με το Πατριαρχείο, ώστε οι Ορθόδοξοι της Συρίας να απολαμβάνουν τις θρησκευτικές τους ελευθερίες και τα δικαιώματα του χωρίς να καταδιώκονται.

Όσον αφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δήλωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε τις κινήσεις της νέας διοίκησης», σημείωσε ότι «το περιβάλλον είναι ρευστό, με πολλές ανταγωνίστριες χώρες στη περιοχή μεταξύ αυτών και η Τουρκία», ενώ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα μετά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βυρηττό, υπάρχει θέληση να είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνευσης, με τις καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με τα όμορα κράτη να μπορούν να διευκολύνουν».

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες υπενθύμισε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος νωρίτερα από τον προγραμματισμό.

Για τους επιχειρηματίες μικρού και μεσαίου βεληνεκούς τόνισε ότι «ευνοούνται από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους εργαζομένους τους». Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι «οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν προβλεψιμότητα πια μπροστά τους με καθαρό ορίζοντα, όπου ξέρουν το πώς θα εξελιχθούν οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού, που δεν γίνονται χωρίς η Κυβέρνηση να συνυπολογίζει τη βελτίωση της παραγωγικότητας και τις πληθωριστικές επιπτώσεις, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, η οποία επιτυγχάνεται, όπως είπε, «με την ταυτόχρονη μείωση των συντελεστών, αποτέλεσμα που φανερώνει την επιτυχία των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της φοροδιαφυγής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ