Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Μήνυμα της παράταξης “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη” για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

“Καλή δύναμη και καλή επιτυχία”

Στα μέσα του Μαΐου οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των πανελλαδικών εξετάσεων θα βρεθούν  μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Μια πρόκληση που θα σηματοδοτήσει  το μέλλον τους  και θα χαράξει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ζωής τους.

Θέλουμε λοιπόν να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχές μας για καλή επιτυχία στους  υποψηφίους μαθητές και μαθήτριες  που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις και να τους επισημάνουμε, ότι εάν  η επιτυχία και η είσοδος στη τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μια αρχή, η  αποτυχία δεν είναι το τέλος. Η πρώτη ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο έναν καινούργιο κύκλο στη ζωή και η δεύτερη είναι μια ευκαιρία για ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση της ζωής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επόμενες προκλήσεις.
Οι εξετάσεις αυτή τη χρονιά κρύβουν κάποιες ιδιαιτερότητες καθώς πρόκειται να διεξαχθούν μέσα στο πλαίσιο της οικονομικής ύφεσης, όπου οι πόροι της εκπαίδευσης είναι περιορισμένοι. Η ανάγκη επένδυσης στους νέους μας όμως πρέπει να παραμένει υψηλή, ειδικά μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία, καθώς η εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για την έξοδο από την κρίση .
Θα θέλαμε κλείνοντας να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στον περιορισμό των εξεταστικών κέντρων  για τους μαθητές με αναπηρία και άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες. Η απόφαση  αυτή αναγκάζει περισσότερους από 1100 μαθητές με αναπηρία απ’ όλη  την επικράτεια σε μια επώδυνη και πολυέξοδη μετακίνηση πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους προκειμένου να συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Δημιουργεί άνιση μεταχείριση σε βάρος τους και τους στερεί  τη δυνατότητα για ισότιμη συμμετοχή.
Σε όλους αυτούς ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία .

Το γραφείο τύπου

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ