Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο τύπου της παράταξης Λυκόβρυσης-Πεύκης “Νέα Εποχή”

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η επέκταση της Κύμης πάει

για δημοπράτηση στο τέλος του έτους»

Μια πολύ καλή είδηση για τους κατοίκους του δήμου Πεύκης-Λυκόβρυσης μετέφερε ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην Δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, σύμφωνα με δελτίο τύπο της παράταξης “Νέα Εποχή”.

Βάσει της ενημέρωσης που είχε ο κ. Θεοδωρακόπουλος από τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη η μελέτη επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης ολοκληρώνεται σύντομα και γίνονται συντονισμένες ενέργειες ώστε το μεγάλο αυτό έργο να δημοπρατηθεί τέλη του χρόνου ή αρχές του επόμενου. Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη και θα γίνει από τα ΠΕΠ (Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα) Αττικής υποστηρίζει η “Νέα Εποχή”.
Και το δελτίο τύπου συνεχίζει ως εξής: “Πρέπει να σημειωθεί ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την Πεύκη και τη Λυκόβρυση» προκειμένου να προωθήσει καίρια θέματα του ενιαίου δήμου μας αναλαμβάνει τόσο με τον επικεφαλής της όσο και με τα στελέχη της σημαντικές πρωτοβουλίες, καλύπτοντας έτσι τα κενά που δημιουργούνται από τα λάθη και τις παραλείψεις του σημερινού δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος συναντήθηκε την εβδομάδα αυτή με τον υφυπουργό Υποδομών και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου προκειμένου να ενημερωθεί και βεβαίως να προωθήσει τα θέματα της περιοχής.
Η επέκταση της Κύμης είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά και για το οποίο είχαμε κάνει πολλές κινήσεις από το 2007 και ως διοίκηση του Δήμου Πεύκης. Τότε το είχαμε χαρακτηρίσει  πρώτης προτεραιότητας αφού η κατασκευή του θα ανακουφίσει ολόκληρη την Πεύκη -και ιδιαιτέρως την Κάτω Πεύκη -από τον τεράστιο όγκο της κυκλοφοριακής πίεσης που υφίσταται τα τελευταία χρόνια.
Τον Ιούνιο του 2007 ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μαζί με τους δημάρχους της περιοχής (απουσίαζε μόνο ο τότε δήμαρχος Λυκόβρυσης κ. Φωκιανός, που σήμερα είναι δήμαρχος του ενιαίου δήμου) άρχισαν συντονισμένα έναν μεγάλο αγώνα για να «ξεκολλήσει» αυτό το έργο και να γίνει επιτέλους μια σύγχρονη μελέτη βάζοντας θέμα και για την υπογειοποίηση ολόκληρης της Λεωφόρου και εντός της Λυκόβρυσης, κάτι που επιτεύχθηκε. Έτσι κι αλλιώς πλέον σε κατοικημένες περιοχές δεν πρέπει να περνάνε ανοικτοί μεγάλοι οδικοί άξονες.
Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση του κ. Μαγκριώτη η μελέτη ολοκληρώνεται και το έργο αυτό που είναι μήκους 3.000 μέτρων, από την Πλαπούτα, στα όρια της Πεύκης με το Ηράκλειο, έως τον κόμβο Καλυφτάκη, στην εθνική οδό μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης. «Είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τα έργα του Δυτ. Υμηττού και Ελευσίνας-Θήβας-Υλίκης.» τόνισε.
Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τόνισε ότι η παράταξη με εξειδικευμένα στελέχη της θα παρακολουθεί  από κοντά τις διαδικασίες και θα είναι έτοιμη να επέμβει αν υπάρξουν εμπόδια από οποιαδήποτε πηγή”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ