Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Επιστολή διαμαρτυρίας δημότη του Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Eλληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θα τον καταργήσουμε;

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) είναι στις νοσηλευτικές υπηρεσίες  του ελληνικού Έθνους από το 1878, οπότε και προσφέρει το θεάρεστο έργο που είναι η υγεία. Εν καιρώ πολέμου παρευρίσκεται δίπλα  στους ακρωτηριασμένους  και τραυματίες από τον εχθρό Έλληνες στρατιώτες. 

Έχει σώσει ζωές και έχει περιθάλψει χιλιάδες τραυματίες.   Μικρό παιδί ήμουν και θυμάμαι οικογένειες να είναι καρφωμένες στο ραδιόφωνο για την αναζήτηση  αγνοουμένων  οπό τον πόλεμο συγγενικών τους προσώπων  μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι επανδρωμένος με πάρα πολλές και διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες πάντα για τον άνθρωπο, τον αδύναμο,  τον άρρωστο, τον ταλαίπωρο διαθέτοντας επαγγελματίες νοσηλευτές,  κοινωνικούς λειτουργούς, διασώστες. Επίσης, παρέχει νοσηλεία στο σπίτι για ασθενείς που εξέρχονται του νοσοκομείο και χρειάζονται φροντίδα στο σπίτι. Νοσηλευτικές υπηρεσίες παρέχονται και στα περιφερειακά τμήματα, μια υπηρεσία με μεγάλη προσφορά για την επαρχία, όπου γερόντια που δεν θέλουν να επιβαρύνουν τα παιδιά τους  έμειναν  στο χωριό τους και τώρα τους κυριεύει ο φόβος μην τους συμβεί κάτι μέχρι να έρθει  η νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ. 
Διοικητικοί υπάλληλοι και  όλοι οι εργαζόμενοι στου Ε.Ε.Σ.  φροντίζουν με αφοσίωση και συνέπεια να  φτάνει έγκαιρα η βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται. Σήμερα  που όλα τα επαγγέλματα πλήττονται στη χώρα μας από την οικονομική κρίση, εκτός από το επάγγελμα του πολιτικού, οι 557 συνολικά εργαζόμενη του Ε.Ε.Σ. σε όλη την Ελλάδα  είναι απλήρωτοι από της αρχές Ιουνίου μέχρι και σήμερα, Το επίδομα αδείας τους καταβλήθηκε την 29/7/2011, όπως με διαβεβαίωσε  ο πρόεδρος των εργαζομένων κ Νίκος Πανταζόπουλος, και στις 8/8/2011 περίπου θα τους καταβάλουν ένα δεκαπενθήμερο.  Κ. Πρωθυπουργέ, κ Λοβέρδο, κ. Μαρτίνη, γι αυτούς λεφτά υπάρχουν, και αν δεν υπάρχουν πρέπει να τα βρείτε. Να κάνετε περικοπές από  διάφορες σπατάλες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητος καθημερινά από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Να κόψετε τους μισθούς βουλευτών και Υπουργών. Τα ταξίδια τους να γίνονται με αεροπλάνα της γραμμής και να έχουν λιγότερους περατρεχάμενους μαζί τους. Να μην μένουν σε σουίτες και να μην τρώνε πάντα αστακόμακαρονάδες. Όχι όταν πληρώνουν άλλοι να το ρίχνουν εκείνοι στη σπατάλη. Ας τρώνε ό,τι και στα σπίτια τους. Μην στέλνετε οικονομική και φαρμακευτική βοήθεια σε άλλα  κράτη, όταν το δικό μας είναι σε χειροτέρα χάλια. Εδώ πεινάει η δική σας οικογένεια και ταΐζετε άλλη;  Όχι βέβαια, γιατί μέχρι τώρα από όλους σας το αντίθετο  βλέπουμε. Νομίζω οι εργαζόμενοι του Ε. Ε. Σταυρού  χρειάζονται ιδιαίτερη  προσοχή και μεταχείριση γιατί επιτελούν κοινωνικό έργο  πολλών χρόνων στους συνανθρώπους μας.  Γι’ αυτό το Υπουργείο  Υγείας και η διοίκηση του  Ε.Ε.Σ. πρέπει  να σκύψετε όλοι μαζί και να δώσετε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε και μάλιστα οριστική.
Οι εργαζόμενοι του Ε.Ε.Σ. σαν προειδοποίηση προς τους αρμόδιους από τις 23/6/2011 έχουν προβεί σε τρίωρες στάσεις εργασίας εκδηλώνοντας προς τη διοίκηση  του Ε.Ε.Σ. και το Υπουργείο Υγείας την αβεβαιότητα που νιώθουν για τα δεδουλευμένα και τη βιωσιμότητα του Ε.Ε. Σταυρού  προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας
Όμως οι εργαζόμενοι, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη διοίκηση του Ε.Ε.Σ., το ανύπαρκτο κράτος και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Α. Λοβέρδο, εξακολουθούν να προσφέρουν της υπηρεσίες τους με αφοσίωση και συνέπεια όπως πρώτα σ’ αυτούς που την έχουν ανάγκη, χωρίς καμιά διαβεβαίωση από τη Διοίκηση του Ε.Ε.Σ.  για την καταβολή μισθοδοσίας τους, και ενώ νιώθουν αβεβαιότητα για το μέλλον των οικογενειών τους. Με ανθρωπιστικά ιδανικά και αίσθημα ευθύνης οι εργαζόμενοι του Ε.Ε.Σ. ήταν παρόντες στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδος μέχρι σήμερα. Πληρώστε τους για να συνεχίσουν. 
Μπράβο τους.

Θεοδωρόπουλος Φίλιππος 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ