Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο Τύπου Δήμου Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενημέρωση για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

Ο Δήμος Κηφισιάς, είναι γνωστό ότι συμμετέχει οργανωμένα και στην Ανακύκλωση των Ηλεκτρονικών Συσκευών.  Οι πολίτες πρέπει να κατανοούν πλήρως τη σπουδαιότητα του προγράμματος γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον από τις πολύ βλαβερές ουσίες που βρίσκονται σήμερα ανεξέλεγκτες παντού, ακόμη εξοικονομούμε πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.

 

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές αποτελούνται από υλικά και εξαρτήματα που περιέχουν ποσότητες τοξικών οι οποίες επιβαρύνουν όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την υγεία μας.
Το Τμήμα Μηχανογράφησης του Δήμου Κηφισιάς συγκέντρωσε υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές και τα πληκτρολόγια, που βρίσκονταν εκτός λειτουργίας, και υπήρχαν στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης και τα μετέφεραν σε ειδικό κοντέινερ που έχει τοποθετηθεί στο Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου Κηφισιάς, για να ανακυκλωθούν με σωστό και ασφαλή τρόπο.
Οι παλιές συσκευές που δε λειτουργούν, ή δεν είναι χρήσιμες πια, δεν πρέπει να καταλήγουν στα σκουπίδια, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Οι δημότες μπορούν να τις μεταφέρουν από τις 8 έως τις 12 το μεσημέρι, στο Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου Κηφισιάς, για ανακύκλωση ή να επικοινωνούν με τον τομέα Καθαριότητας στο τηλέφωνο 15241.
Συμφέρον όλων μας, ως καταναλωτές και πολίτες, είναι να συμμετέχουμε ενεργά και στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς εκτός από το ότι δεν μας κοστίζει τίποτα, δημιουργούμε τις συνθήκες να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σ’ ένα ασφαλέστερο και καθαρότερο περιβάλλον.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ