Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση της παράταξης “Νέα Εποχή Λυκόβρυσης-Πεύκης”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Εσκασε η επικοινωνιακή φούσκα

του Φωκιανού για το Ταμείο Αλληλεγγύης”

• “Κοροϊδεύει επί μήνες τους οικονομικά αδύναμους”
Επικοινωνιακή φούσκα, που έσκασε, είναι η κοινωνική πολιτική του Φωκιανού. Όλες οι κινήσεις του στο δήμο για την αλληλεγγύη έχουν σκοπό μόνο την προβολή του δημάρχου. Τα λόγια δεν συνοδεύονται από έργα. Οι περιπτώσεις είναι πολλές. Η μεγάλη όμως κοροϊδία είναι με τους οικονομικά αδυνάτους της Λυκόβρυσης και της Πεύκης οι οποίοι περιμένουν οκτώ και δέκα μήνες να τύχουν μιας βοήθειας από το δήμο.

Αφού υπέβαλαν τις αιτήσεις τους, προσκόμισαν στη συνέχεια όλα τα χαρτιά που τους ζητήθηκαν (φορολογικές δηλώσεις, Ε9 κλπ) και το θέμα τους πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 αποφάσισε ομοφώνως (αρ. απόφασης 254) για την οικονομική ενίσχυση των συμπολιτών μας. Ομόφωνη εξ άλλου ήταν και η πρόταση της διαπαραταξιακής επιτροπής.
 Όμως ο δήμαρχος δεν προχώρησε σε καμιά ενέργεια υλοποίησης της απόφασης όπως είχε υποχρέωση από το νόμο. Αδιαφόρησε ανεξήγητα. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος.
Και σαν να μην έφθανε αυτό προ εβδομάδος, όταν ήρθαν και νέες αιτήσεις για επίδομα αλληλεγγύης, αποκαλύφτηκε ότι ο κ. Φωκιανός είχε κάνει κι άλλη …γκάφα. Δεν είχε δημιουργήσει το σωστό πλαίσιο για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων. Άρα έπρεπε όλα να αρχίσουν από την αρχή. Έτσι λοιπόν το θέμα ξαναήρθε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ήταν και πάλι θετικό. Αυτή τη φορά βέβαια η αντιπολίτευση αποκάλυψε το ρόλο του δημάρχου. Είναι προφανές όμως ότι πολύ δύσκολα η χθεσινή απόφαση θα υλοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα..
Όσο για την απόφαση του δήμου, στις αρχές Δεκεμβρίου, για δήθεν ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης με 50.000 ευρώ, καλύτερα να μην την σχολιάσουμε. Εντάσσεται στο επικοινωνιακό παιγνίδι του δημάρχου όποίος ψάχνει για τρυκ δημοσιότητας αντί να κάτσει και να κάνει τη δουλειά του.  
«Η κοροϊδία χωρίς όρια» θα μπορούσε να είναι ένας καλός τίτλος ταινίας. Και εξηγούμε. Η απόφαση των 50.000 είναι χωρίς αντίκρισμα, γιατί καμιά υπηρεσία δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται από το νόμο για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων. Είναι ζήτημα αν διατεθούν 3.000-4.000 ευρώ έως τις 31 Δεκεμβρίου. Γιατί μετά την Πρωτοχρονιά η απόφαση δεν ισχύει.
Συμπέρασμα κανένας κάτοικος της Πεύκης και της Λυκόβρυσης δεν έχει πάρει και δυστυχώς δεν θα πάρει βοήθημα από το ταμείο αλληλεγγύης του δήμου μέσα στο 2011 λόγω αδιαφορίας του «αριστερού» δημάρχου Δ. Φωκιανού, ο οποίος έχει πλέον ειδικευτεί στο σπορ των δηλώσεων και των συνεντεύξεων. Και κυρίως των ψεύτικων υποσχέσεων.
Αλλά η αλήθεια βγαίνει πάντα στον αφρό. 

Υ.Γ 1. Ελπίζουμε να δοθούν τουλάχιστον στους οικονομικά αδυνάτους τουλάχιστον οι δωροεπιταγές των 50 ευρώ των σούπερ μάρκετ, τις οποίες είχε καθιερώσει στην Πεύκη η δημοτική αρχή του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Γιατί το Πάσχα ο δήμαρχος δεν είχε δώσει ούτε αυτές. Και τότε δεν είχε πάλι προλάβει.
Υ.Γ 2.  Μια άλλη φούσκα του δημάρχου ήταν και το ζήτημα με το χαράτσι της ΔΕΗ όπου μετά από αλλεπάλληλες συνεντεύξεις στις οποίες εξηγούσε τους αγώνες που ΘΑ …έκανε, στο τέλος…ξέχασε να βάλει το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου και προσπάθησε με ένα …ψηφισματάκι να διασκεδάσει την γκάφα του. Όπως εντελώς συμπτωματικά …ξέχασε αργότερα να παρέμβει και στο δικαστήριο.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ