Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Νέα ανακοίνωση από τη “Νέα Εποχή” για τη χορωδία

Δημοσιεύθηκε

στις

Προχώρησαν σε μια λύση αδιαφανή

Επιμένει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυσης-Πεύκης “Νέα Εποχή”, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης, κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, για το ζήτημα της αλλαγής του μαέστρου της Δημοτικής Χορωδίας.
Στη νέα ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Έκπληκτοι οι πολίτες παρακολουθούν τα γεγονότα που συμβαίνουν στην ιστορική  χορωδία ενηλίκων της Δημοτικής Χορωδίας Πεύκης.
Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι καταργήθηκαν όλες οι διαδικασίες και πήγε περίπατο η διαφάνεια προκειμένου να εκδιωχθεί ο μαέστρος της χορωδίας και να προσληφθεί  άλλος με τη διαδικασία της «απευθείας ανάθεσης», ο οποίος συμβαίνει να είναι και φίλος του δημάρχου.
Και το θέμα για εμάς δεν είναι το πρόσωπο του νέου μαέστρου, αλλά οι διαδικασίες που (δεν) τηρήθηκαν και το κλίμα αδιαφάνειας που επικράτησε. Έπρεπε να τηρηθούν οι διαδικασίες και να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού-Αθλητισμού- Περιβάλλοντος. Και να έβγαζε τον καλύτερο.  Κι ας ήταν και ο φίλος του κ. Φωκιανού. Έτσι κι  αλλιώς την πλειοψηφία την έχουν. 
Αλλά όχι με αυτή τη μεθόδευση. Δεν αξίζει τέτοιας τύχης μια ιστορική χορωδία, όπως είναι η Δημοτική Χορωδία Πεύκης. Μια χορωδία με θητεία 25 ετών. Και όπως γράφουν τον Οκτώβριο στην επιστολή τους προς το δήμαρχο τα 46 μέλη της χορωδίας, όταν τον παρακαλούσαν να παραμείνει στη θέση του ο μαέστρος τους, πρόκειται
«για μια χορωδία την οποία για 18 έτη διηύθυνε ο μεγάλος μαέστρος Διονύσης Αποστολάτος φθάνοντας την σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και φήμης κάνοντας το όνομα του Δήμου γνωστό σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Τα τελευταία δυο χρόνια υπό την άριστη διεύθυνση του καταξιωμένου στο χώρο μαέστρου Χαράλαμπου Μιχαηλίδη ανέβηκε ένα ακόμη σκαλοπάτι με την εμφάνισή της στη Λυρική Σκηνή, το Μάρτιο του 2010, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και γνωστών λυρικών καλλιτεχνών».
Αντί να λειτουργήσουν στο δήμο με διαφάνεια προχώρησαν σε μια λύση αδιαφανή. Κι όταν καταγγέλθηκε αυτή η διαδικασία προχώρησαν σε μια υβριστική προς τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης ανακοίνωση-κάτι που συνηθίζουν βέβαια- με την οποία προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αλλά  μέσα στον πανικό τους αυτοπαγιδεύθηκαν.
Αναφέρουν στην ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου …για οικονομικότερη πρόταση από το νέο μαέστρο. Όμως η
επιστολή των μελών της χορωδίας, η οποία στάλθηκε τον Οκτώβριο προς το δήμαρχο, είναι αποκαλυπτική:
«Σημειώστε δε ότι ο κ. Μιχαηλίδης γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση του δήμου, δέχτηκε περικοπή των αποδοχών του στο επίπεδο που του πρότεινε η κα πρόεδρος του Οργανισμού. Προσφέρθηκε δε να αναλάβει εκείνος την πληρωμή πιανίστα, όταν τούτος θα πρέπει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις μας». Όσο για τον αριθμό των υποψηφίων τότε ήταν 13 και τώρα ήταν δυο. Τότε στην επιτροπή μετείχαν και οι εκπρόσωποι της χορωδίας, τώρα όλα έγιναν εν κρυπτώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υ.Γ. 1: Μπορεί να μας πει ο κ. Φωκιανός για την οικονομική πρόταση που έκανε εγγράφως ο πρώην μαέστρος; Μήπως άφησε στο δήμο να αποφασίσει για το όποιο ποσό;
Υ.Γ. 2: Ο δήμος αυτούς τους 13 μήνες δεν έχει πληρώσει ούτε το μαέστρο ούτε και πολλούς άλλους συνεργάτες του στα πολιτιστικά. Κι εδώ φταίνε οι προηγούμενοι; Σε λίγο θα τους χρεώσετε και την …Άλωση της Τροίας. Δεν έχετε καταλάβει ότι είστε διοίκηση από την 1η Ιανουαρίου 2011;

Υ.Γ. 3: Τους καθηγητές του Ωδείου, τους γυμναστές, τους προπονητές, τους δασκάλους στο Κολυμβητήριο, τους γυμναστές του τένις, κ.α, πόσους μήνες τους χρωστάτε; Έξη μήνες; Οκτώ μήνες; Πόσους; Όμως το ίδιο διάστημα σας πληρώνουν κανονικά οι γονείς. Αυτά τα χρήματα θα τα εμφανίσετε σαν πλεόνασμα του έτους;”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ