Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση-Καταγγελία από τη Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η οργανωμένη αντίσταση του λαού έφερε αποτέλεσμα”

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ που προχώρησε σε κόψιμο του ρεύματος σε σπίτια οικογενειών στις Σέρρες που δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι και μάλιστα μέσα στο βαρύ χειμώνα με -10 βαθμούς Κελσίου. Η ΔΕΗ στις 31/1 έκοψε το ρεύμα σε δεκάδες σπίτια στον συνοικισμό Καλύβια της πόλης των Σερρών και στο χωριό Νεοχώρι επειδή δεν είχαν πληρωθεί λογαριασμοί ρεύματος και το αντιλαϊκό χαράτσι για τα ακίνητα.

Κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και την αγωνιστική αντίδραση που ξεσηκώθηκε, χτες προχώρησε σε αναδίπλωση και δήλωσε ότι οι εντολές διακοπής που εκτέλεσε ιδιωτικό συνεργείο, εκδόθηκαν και εκτελέστηκαν από… λάθος.
Μάλιστα επιχειρώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της δήλωσε ότι το λάθος ήταν του ιδιώτη εργολάβου ο οποίος «νόμιζε ότι επρόκειτο για καταστήματα με παλιά χρέη» και «μπέρδεψε τα σπίτια με τα καταστήματα»…
Ο ιδιώτης εργολάβος, που την ημέρα που έκοψε το ρεύμα στα σπίτια, βρέθηκε κι αυτός αντιμέτωπος με τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Σερρών, δήλωσε ότι το πρωί της Τρίτης η ΔΕΗ του έδωσε εντολή να εκτελέσει τις διακοπές ρεύματος σε συγκεκριμένα σπίτια και καταστήματα και το μεσημέρι σε νεότερη επικοινωνία, του ζήτησε να σταματήσει. Είχαν, βεβαίως μεσολαβήσει οι αντιδράσεις του εργαζόμενου λαού της περιοχής.
Ο ισχυρισμός της ΔΕΗ ότι από… λάθος άφησε χωρίς ρεύμα και θέρμανση δεκάδες οικογένειες, ανάμεσά τους και πολύτεκνες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, δεν πείθει κανέναν.
Η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό. Η Λαϊκή Επιτροπή Σερρών με παρέμβαση της σταμάτησε τα συνεργεία του εργολάβου και προχώρησε σε επανασύνδεση του ρεύματος.
Η διαβεβαίωση που δόθηκε στη συνέχεια από τη ΔΕΗ ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι το επόμενο διάστημα, επιβεβαιώνει ότι η οργανωμένη αντίσταση του λαού μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Να βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι και ο λαός.
Η λαϊκή οργάνωση και αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή από την αντιλαϊκή πολιτική

– ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ- ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΟΛΓΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 6 ΦΛΕΒΑΡΗ, 9 π.μ.

– ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ, 7 ΦΛΕΒΑΡΗ, 7 μ.μ. (πλατεία Σημηριώτη)

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ