Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση από τη δημοτική παράταξη Αμαρουσίου “Εκτός των Τειχών”

Δημοσιεύθηκε

στις

Οχι στις συγχωνεύσεις και

υποβιβασμούς σχολικών μονάδων

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των εντολοδόχων του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ επιχειρεί την ολοκλήρωση του καταστροφικού της έργου στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, προσπαθώντας να επιβάλλει και νέο γύρο συγχωνεύσεων – καταργήσεων – υποβιβασμών σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μόλις λίγους μήνες μετά την πρώτη επιδρομή (Μάρτιος – Ιούνιος 2011) της σε βάρος του Δημόσιου σχολείου, με αποτέλεσμα την κατάργηση και τον υποβιβασμό εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα με ανυπολόγιστα καταστροφικές συνέπειες για την εκπαίδευση των παιδιών των εργαζόμενων και τη Δημόσια Παιδεία.

Με εγκύκλιό του το ΥΠΔΒΜΘ (10112/Δ4 της 30 – 1 – 2012) με θέμα: «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012 – 2013», ζητά την εισήγηση των Δ/ντών Διευθύνσεων Π. & Δ. Ε. σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων(καταργήσεων) – υποβιβασμών ή ιδρύσεων σχολικών μονάδων.
Ήδη στο Μαρούσι μετράμε απώλειες από την περυσινή διαδικασία των συγχωνεύσεων (καταργήσεων) – υποβιβασμών σχολικών μονάδων, αφού το 17ο Δημοτικό Σχολείο συγχωνεύθηκε με το 9ο Δημοτικό και τα δύο Ειδικά Δημοτικά Σχολεία του Σικιαριδείου Ιδρύματος έγιναν ένα, καθώς επίσης είχαμε και μια σειρά από υποβιβασμούς στην οργανικότητα των σχολείων της περιοχής (π.χ. υποβιβασμός του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ.ά.)
Ο στόχος των συγχωνεύσεων (καταργήσεων) και υποβιβασμών σχολικών μονάδων από την πλευρά του ΥΠΔΒΜΘ αποτελεί την ανάλγητη – αντιλαϊκή έκφραση της μνημονιακής εκπαιδευτικής πολιτικής, που περιστέλλει δικαιώματα και αναιρεί κατακτήσεις των εργαζομένων και στο χώρο της Δημόσιας Παιδείας, απογειώνοντας τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση για τα παιδιά των εργαζόμενων και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.        Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή μας μέχρι πέρυσι υπήρχε, χάρη στις πιέσεις και κατακτήσεις του εκπαιδευτικού – λαϊκού κινήματος μια από τις ιδανικότερες αναλογίες μαθητών ανά δάσκαλο (1:19) για τα σχολεία της Π. Ε και ανάλογη ήταν η κατάσταση και στη Δ. Ε. 
Όλα αυτά αναιρούνται και καταστρέφονται, αφού με την πολιτική των κυβερνήσεων του μαύρου μετώπου, η Δημόσια Παιδεία καταδικάζεται στην υποχρηματοδότηση και οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση της.
Η μόνη αντιπολίτευση στην πολιτική αυτή δεν είναι παρά οι δικοί μας συντονισμένοι παλλαϊκοί – πανεκπαιδευτικοί αγώνες, με στόχο την υπεράσπιση και διεύρυνση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και τις Δημοτικές παρατάξεις να μην αποδεχτούν καμία πρόταση για συγχώνευση(κατάργηση) ή υποβιβασμό σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη μας.
Η ΔΕΠ Αμαρουσίου να απορρίψει κάθε εισήγηση για συγχωνεύσεις(καταργήσεις) ή υποβιβασμούς σχολικών μονάδων της πόλης.
Όλοι μαζί (εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς – δημοτικές παρατάξεις) με ενότητα και αγώνα να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική του ΥΠΔΒΜΘ και της κυβέρνησης υπερασπίζοντας το Δημόσιο σχολείο και τη λειτουργία του.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για την ανατροπή της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης των εντολοδόχων του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ και στο χώρο τη Δημόσιας Παιδείας, μέσα και έξω από το Δ. Σ. Αμαρουσίου με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Δάσκαλος
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ