Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση από τη “Νέα Εποχή” Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τo Κοινωνικό Παντοπωλείο έμεινε στα “ΘΑ” του Δημάρχου

Οι ανάγκες των καιρών αλλά και ο σεβασμός στο ρόλο που πρέπει να παίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδήγησαν την τελευταία διετία τους δήμους της χώρας στη δημιουργία μιας ομπρέλας προστασίας του πολίτη.
Σε όλους τους γειτονικούς μας δήμους αλλά και στην συντριπτική πλειονότητα των δήμων της χώρας έχουν ληφθεί πολλές πρωτοβουλίες. Κυρίαρχος ρόλος έχει δοθεί στην ίδρυση  κοινωνικού παντοπωλείου, ενός θεσμού πολύ σημαντικού και απαραίτητου πλέον για την ενίσχυση οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων, αφού προμηθεύει όσους έχουν ανάγκη με δωρεάν τρόφιμα.

Με χαρά είχαμε ακούσει σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις και δηλώσεις το δήμαρχο κ. Φωκιανό να λέει από πέρυσι ότι ο δήμος μας θα είναι μεταξύ των πρώτων στις πρωτοβουλίες αυτές και ότι δήθεν είχε επεξεργαστεί ολόκληρο σχέδιο.
Πέρασε όμως ένας μήνας , πέρασαν δυο μήνες πέρασαν πέντε μήνες, πέρασαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, ήρθε ο Φλεβάρης αλλά ακόμα περιμένουν οι πολίτες για να υλοποιηθεί η πομπώδης εξαγγελία του δημάρχου. Ίσως ο δήμαρχος να περιμένει τον …κόκκινο Μάη.
 Μείναμε λοιπόν στα ΘΑ…ΘΑ.. και στο θέμα αυτό, όπως γίνεται καθημερινά σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις. Αλλά μπορεί στα περισσότερα θέματα να λέει και να ξελέει, σύμφωνα με την προσφιλή του τακτική, ο κ. Φωκιανός, όμως σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική προστασία και την αλληλεγγύη δεν έχει δικαίωμα να παίζει.
Δεν επιτρέπεται σε τέτοιους καιρούς να γίνεται ο δήμος μας ουραγός, από πρωτοπόρος που ήταν στα κοινωνικά θέματα και με τις διοικήσεις πριν από το 2006 αλλά πολύ περισσότερο επί της τελευταίας δημαρχίας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.
Καλούμε το δήμαρχο κ. Φωκιανό να αρχίσει επιτέλους να ενεργοποιείται, γιατί οι επικοινωνιολόγοι του και οι καθημερινές συνεντεύξεις έχουν πλέον κουράσει.  Του έκαναν ίσως καλό μόνο στην αρχή της θητείας του. Οι πολίτες θέλουν τώρα έργο συνέπεια  και επάνω από όλα αλήθειες.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Πεύκης, κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τόνισε ότι η παράταξη «Νέα Εποχή» είναι πρόθυμη να καλύψει τις αδυναμίες που υπάρχουν στο δήμο: «Η παράταξή μας θέλοντας να βοηθήσει τους συμπολίτες μας θέτει στη διάθεση του δήμου ομάδα εθελοντών για την υλοποίηση αυτών των κοινωνικών πρωτοβουλιών, γιατί είναι φανερό ότι υπάρχει αδυναμία από την πλευρά της δημοτικής αρχής».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ