Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης Νέα Εποχή Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση Μονεμβασιώτη για τις αμοιβές των Προέδρων

Ο Σταύρος Μονεμβασιώτης, δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης- Πεύκης της μείζονος μειοψηφίας (ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ) με παρέμβασή του  τοποθετείται για τις αμοιβές προέδρων και αντιπροέδρων των νομικών προσώπων του δήμου, που αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου:

“ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ
Σε μια περίοδο που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από ανελέητη λιτότητα, ανεργία , φορολογία, απολύσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργησης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, σε μια περίοδο που επανέρχονται τα «κατοχικά» συσσίτια, οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής σας προκαλούν το λαϊκό αίσθημα. Αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες το καθήκον κάθε δημοτικής αρχής είναι να σταθεί αλληλέγγυα προς τους πολίτες της και να αποδείξει ότι δεν είναι κλεισμένη μέσα στο δημαρχείο “σχεδιάζοντας επί χάρτου”. Ειδικότερα όσοι ζήτησαν τη ψήφο των πολιτών θα πρέπει να αποδείξουν πως διακατέχονται και πιστεύουν στο αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς και όχι στη λογική που δυστυχώς τις προηγούμενες δεκαετίες επικρατούσε κατά κόρον σε κάθε πτυχή της πολιτικής ζωής “προνόμια για λίγους εκλεγμένους και των πέριξ αυτών”.
Την ώρα που το βιοτικό επίπεδο των πολιτών δέχεται ισχυρούς κλυδωνισμούς, την ώρα που ο βασικός μισθός των νέων εργαζομένων είναι 560 ευρώ και των υπολοίπων 739 ευρώ, την ώρα που η ανεργία φτάνει το 20% ενώ των νέων αγγίζει το 35%, θεωρώ πως είναι το λιγότερο προκλητικό η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Λυκόβρυσης Πεύκης, η οποία ανήκει στην παράταξή σας κ. Φωκιανέ, να ψηφίζει μισθούς (για θέσεις μη αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης) για τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων 1.000 ευρώ και για τους αντιπροέδρους 400 ευρώ. Αναλογιστείτε μόνο το τι πλήγμα θα επιφέρετε στους αιρετούς του δήμου μας όταν θα γνωστοποιηθεί η ψήφιση των παραπάνω μισθών. . Η αγανάκτηση των πολιτών δεν εστιάζεται μόνο στους πρώην και νυν βουλευτές και υπουργούς αλλά σε όσους κατά καιρούς έπαιρναν αποφάσεις υπέρ των λίγων (ενίοτε και για τους ίδιους) χωρίς να λογαριάζουν τις επιπτώσεις που είχαν οι αποφάσεις τους αυτές στο κοινωνικό σύνολο.
Κύριε Φωκιανέ, η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την πολιτική αλλά και γενικότερα με κάθε είδους κινηματική διαδικασία αποφέρει εξ’ ορισμού κέρδος, όχι όμως άμεσο άλλα έμμεσο, αφού ο κάθε πολίτης που ασχολείται το πράττει για να αλλάξει με τις ιδέες, τις προτάσεις και τις ενέργειές του την τοπική κοινωνία για το συμφέρον των συμπολιτών του, των παιδιών του αλλά και των επόμενων γενεών.
Από την άλλη βέβαια δεν είμαι υπέρμαχος της μηδενικής αποζημίωσης αφού δεν πιστεύω πως η ενασχόληση με τα κοινά είναι προνόμιο μόνο των πλουσίων ως χόμπι, ενώ θεωρώ πως οι μισθοί του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι χαμηλοί σε σχέση με τις ώρες που απαιτούνται για την λειτουργία του Δήμου. Όμως σε θέσεις μη αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης και ειδικά σε τέτοιες εποχές ο αιρετός θα πρέπει να παίρνει ένα ποσό το οποίο θα καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και επικοινωνίας του και όχι το ποσό των 1.000 ευρώ (το οποίο ξεπερνάει κατά πολύ τον βασικό μηνιαίο μισθό ενός εργαζομένου που εργάζεται 8-10 ώρες την ημέρα)
Όταν κ. δήμαρχε σε κάθε σας συζήτηση και συνέντευξη έχετε σαν πρόλογο την δεινή οικονομική κατάσταση του δήμου μας και σαν επίλογο την χρεοκοπία του δήμου, αποτελεί πρόκληση αυτή η απόφαση της παράταξής σας. Δεν θα έπρεπε να προχωρήσετε σε ενέργειες που αυξάνουν τις δαπάνες του δήμου δεδομένου πως σήμερα το ζητούμενο είναι η περιστολή δαπανών, οι οικονομίες κλίμακας και η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος και όχι ακριβοπληρωμένες έμμισθες θέσεις για τους αιρετούς.
Κε Δήμαρχε,
Ως δημοτικός σύμβουλος που σέβεται απόλυτα τους θεσμούς και ως δημότης του νέου Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, συναισθανόμενος τους συμπολίτες μου πιστεύοντας ότι θα πρέπει να προφυλάξουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και την Τ.Α από αποφάσεις που θα τους έβαζαν υπό αμφισβήτηση , σας ζητώ την επαναφορά του συγκεκριμένου θέματος με επαναπροσδιορισμό των καταβαλλόμενων αμοιβών σε πολύ χαμηλότερα ποσά ώστε να ταιριάζουν με τα δεδομένα της εποχής μας.
Ας μην προκαλούμε !!!

Mε εκτίμηση
Σταύρος Μονεμβασιώτης
Δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης Πεύκης

Υ.Γ Μόλις διάβασα το δελτίο τύπου του δήμου μας με τίτλο “Ανοιχτά τα ΚΑΠΗ για την εξυπηρέτηση των δημοτών λόγω της κακοκαιρίας”. Χαίρομαι που κάνατε δεκτή την πρόταση που σας έκανα στο Δ.Σ της 31.01.2012. Βέβαια χρειάζεται πολιτική ανδρεία να λεχθεί ή να γραφτεί κάτι τέτοιο. Δεν πειράζει όμως, εμείς θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε προτάσεις οι οποίες θα στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ