Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Παρέμβαση του Μιχάλη Χαβιάρα, μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η συγκοινωνία, οι παρελάσεις, τα

Τοπικά Συμβούλια και η υποβάθμισης

της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Με μεγάλη λύπη παρακολουθώ την υποβάθμιση  της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, λόγω της κακής έως σήμερα, πολιτικής της διοίκησης του δήμου. Στους περισσότερους τομείς η υποβάθμιση έγινε αμέσως φανερή. Στα θέματα καθημερινότητας (ανύπαρκτη καθαριότητα, προβληματικό πράσινο, παρατημένες παιδικές χαρές, μη συντηρημένες αθλητικές υποδομές, σχολεία γεμάτα ελλείψεις κλπ) τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.

Η ίδια εικόνα υπάρχει και  στα θεσμικά ζητήματα με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, όπου με ευθύνη πολλών, αλλά κυρίως του ιδίου του δημάρχου έχουν δημιουργηθεί οξύτητες και δεν παράγεται έργο.
Εκεί όμως που έχουν ξεπεραστεί τα όρια είναι στη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου, στο οποίο και συμμετέχω ως μέλος της μειοψηφίας. Ο θεσμός αυτός έπρεπε να στηριχτεί από όλους και προπάντων από τη δημοτική αρχή, γιατί είναι καινούριος και πολύ σημαντικός για τους Καλλικρατικούς δήμους.
Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο. Πλήρης υποβάθμιση από την πλευρά του δημάρχου, παρά τη βούληση όλων των συναδέλφων, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, να προσφέρουν. Μεγάλα και σοβαρά θέματα αποφασίζονται από το δήμαρχο ερήμην του Τοπικού Συμβουλίου.
Ένα τέτοιο ζήτημα είναι η απαράδεκτη συρρίκνωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Ο κανονισμός που ψήφισε το ίδιο τη δημοτικό συμβούλιο το αναφέρει ξεκάθαρα. Έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση του Τοπικού Συμβουλίου. Όσο το είδατε εσείς το είδαμε κι εμείς.
Ένα άλλο κρίσιμο για τη συνοχή των δυο πρώην δήμων ζήτημα είναι αυτό των μαθητικών παρελάσεων.
Θα διεξάγονται μαζί; Θα διεξάγονται ξεχωριστά, όπως αυθαίρετα αποφάσισε για την 25η Μαρτίου ο δήμαρχος; Κι ενώ το θέμα γράφτηκε στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων και των δυο τοπικών συμβουλίων με προτροπή της διοίκησης του δήμου, ο δήμαρχος το έφερε ξαφνικά στο δημοτικό συμβούλιο, δύο ημέρες ενωρίτερα, …αδειάζοντας όλους εμάς. Και πάρθηκε μια απόφαση η οποία υποτίθεται ότι θα προέκυπτε από τα δυο Τοπικά Συμβούλια.
Με την παρέμβασή μου αυτή θα ήθελα να απευθύνω έκκληση προς το δήμαρχο να σεβαστεί τη λειτουργία ενός σημαντικού θεσμού, για το συμφέρον του δήμου μας και των πολιτών. Τις θέσεις μου αυτές πιστεύω ότι ενστερνίζονται και συνάδελφοι από την πλειοψηφία, που προσπαθούν για το κοινό καλό.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΒΙΑΡΑΣ
Μέλος του τοπικού συμβουλίου Πεύκης  

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ