Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Καταγγελία από τη δημοτική παράταξη Λυκόβρυσης-Πεύκης “Νέα Εποχή”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Αποκαλύπτονται πλέον οι ανακρίβειες

και το παιγνίδι σε βάρος της πόλης”

• “Πως ο Δήμαρχος απέκρυψε   3.000.000 ευρώ έσοδα της Πεύκης για να τη βγάλει κόκκινη”
Στα οικονομικά θέματα από την προεκλογική περίοδο ο δήμαρχος επένδυσε τα πάντα. Το σλόγκαν «η Πεύκη χρωστάει πολλά» ήταν στην ημερήσια διάταξη.  Το ίδιο στυλ συνέχισε να χρησιμοποιεί και τα δυο αυτά χρόνια, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να κρύψει τα πολλά λάθη του.

Οι ανακοινώσεις του είναι πάντα πομπώδεις για τα δικά του οικονομικά. Παίρνει όποια στοιχεία τον διευκολύνουν τα κολλάει όπως τον εξυπηρετούν και τα πετάει στον αέρα. Αυτό βέβαια το λένε, τουλάχιστον, παραπληροφόρηση.
 Την ίδια και χειρότερη τακτική ακολούθησε και στη συνεδρίαση του επίσημου απολογισμού. Είπε στο Θέατρο πολλές μισές αλήθειες, είπε πολλές ανακρίβειες. Και κάθε φορά φουσκώνει τους αριθμούς σε βάρος πάντοτε τις Πεύκης. Συνηθίσαμε όλοι πλέον…
Αλλά εκεί που ξεπέρασε τα εσκαμμένα είναι ότι απέκρυψε και από τους πολίτες και από το Υπουργείο Εσωτερικών υποχρεώσεις που υπάρχουν ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΥΚΗΣ ύψους άνω των 3.000.000 ευρώ, υποχρεώσεις επίσημες και νομοθετημένες. Και το έκανε για να …δικαιωθεί στο «έργο παραπληροφόρηση των δημοτών» και προφανώς να βγάλει και επισήμως το δήμο Πεύκης «κόκκινο». Κάθε άλλη εξήγηση δεκτή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ήταν ο πρώτος δήμαρχος σε όλη τη χώρα που χαιρέτησε την πρόθεση του τότε Υπουργού κ. Ραγκούση (Μάϊος 11) να μπούνε και οι δήμοι στο μνημόνιο. Αλήθεια το θυμάται;  
Να ρωτήσουμε όμως για τα στοιχεία που έδωσε στο Υπουργείο Εσωτερικών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Δήλωσε τα παρακρατηθέντα ύψους 1.940.000 ευρώ, τα οποία με βάσει το νόμο 3756/09 δικαιούται ο δήμος Πεύκης και τα εισπράττει σε έξη ετήσιες; ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΣΕ. Κι ας εισέπραξε μέσα στο 2011 ως ενιαίος πλέον δήμος περίπου 500.000 ευρώ από τα παρακρατηθέντα των περασμένων ετών..
Μήπως δήλωσε τις υποχρεώσεις από τρίτους που υπήρχαν προς το δήμο Πεύκης ύψους 1.300.000 ευρώ, όπως αναφέρονται και στην επίσημη απογραφή; ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕ. Και δεν αποκλείεται αυτά τα ποσά να τα εμφανίσει τον επόμενο χρόνο σαν δικά του επιτεύγματα. .
Η τακτική του δημάρχου ήταν σαφής. Ήθελε να μπει ο δήμος μας σε επιτήρηση από το Υπουργείο για να έχει ο ίδιος δικαιολογίες. Και να κάνει επικοινωνιακό παιγνίδι. Όμως ο δήμος μας δεν μπήκε σε επιτήρηση, παρά τις προσδοκίες του κ. Φωκιανού,  γιατί η περιουσία του είναι μεγάλη και οι υποχρεώσεις του ρυθμισμένες σε μεγάλο βάθος χρόνου.
Αλλά και στα στοιχεία που δημοσίευσε για τα οικονομικά του 2011 προσπάθησε να παραπλανήσει τους πολίτες.
ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Αναφέρεται σε πλεόνασμα κοντά στο 1,2 εκ. αντί για 3,4 που έπρεπε να κερδίσει ο δήμος, χωρίς να κάνει τίποτα, μόνο από τα παρακρατηθέντα, τις αποφάσεις λιτότητας της κυβέρνησης και της τρόϊκα, την ενοποίηση των δήμων και την πλήρη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ των εργαζόμενων και άνεργων μητέρων στους παιδικούς.  ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ παρουσίασαν το 2011 μείωση των χρεών τους λόγω των υποχρεωτικών μέτρων που παίρνουν κυβέρνηση και τρόϊκα.
Άρα αναμένουμε να δώσει καθαρές εξηγήσεις. Να εξηγήσει πώς …κατάφερε ένα κέρδος 3,4 και το περιόρισε στο 1,2 εκατ.;
Από τις κυβερνητικές αποφάσεις για μειώσεις μισθών και υπερωριών που πάρθηκαν με εντολές της τρόϊκα, ο δήμος μας κέρδισε κάπου 1.500.000  ευρώ.
Από την εφαρμογή του Καλλικράτη (ένα δημοτικό συμβούλιο κι όχι δυο, δύο νομικά πρόσωπα κι όχι δεκαπέντε κλπ) και την συνένωση διαφόρων υπηρεσιών ο δήμος μας κέρδισε επάνω από 500.000 ευρώ
Από την πληρωμή από το κράτος παρακρατηθέντων παρελθόντων ετών μπήκαν στα ταμεία του δήμου περίπου 500.000 ευρώ.
Από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών, που για πρώτη φορά δόθηκε σε όλους τους δήμους της χώρας, ο δήμος εισέπραξε το ποσό των 550.000 δραχμών. Να σημειωθεί ότι το 2010 δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα ούτε η Πεύκη, ούτε η Λυκόβρυση. Τότε οι θέσεις ήταν ελάχιστες και θα είχαν προτεραιότητα παιδιά από δήμους με μικρότερο εισόδημα (Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Μενίδι κλπ)  
Από την υποχρεωτική αύξηση του ωραρίου των υπαλλήλων του δήμου, τις συνταξιοδοτήσεις, την μείωση λόγω οικονομικής κρίσης του όγκου των σκουπιδιών  και τις οικονομίες από την άρτια λειτουργία στην οποία παραδόθηκε ο δήμος Πεύκης υπήρξε κέρδος άνω των 400.000 ευρώ.
Λόγω της άριστης κατάστασης των υποδομών του δήμου Πεύκης τα οικονομικά οφέλη του καλλικρατικού δήμου είναι πολύ τεράστια. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν χρειάστηκε να αγοράσει ούτε γερανοφόρο, ούτε φορτηγό, ούτε υδροφόρο, ούτε περιπολικό, ούτε λεωφορεία, όπως κάναμε εμείς όταν αναλάβαμε.
 Δεν χρειάστηκε να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και για παιδικές χαρές, όπως υποχρεωθήκαμε εμείς.
 Δεν χρειάστηκε να κάνει ριζικές παρεμβάσεις στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις που στοίχισαν την τετραετία 2007-2010 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΤΟ 2010
Έχοντας επιλεκτική μνήμη ο δήμαρχος είπε ότι το 2010 η Πεύκη είχε ζημιά 1.800.000, όταν εκείνη τη χρονιά το μνημόνιο μείωσε ξαφνικά τους κρατικούς πόρους προς την Πεύκη κατά 35% κι όταν έπρεπε η Πεύκη να πληρώσει και για τοκοχρεωλύσια από τα βάρη της περιόδου Καμάρα κοντά στα 800.000 ευρώ .
Όλως τυχαίως ξέχασε να αναφέρει ότι για τον ίδιο λόγο ζημιά είχε το 2010 και η  Λυκόβρυση, χωρίς μάλιστα να έχει τα βάρη των τοκοχρεωλυσίων κάποιου αντίστοιχου Καμάρα. Γι αυτό λέμε για μισές αλήθειες και για παραπληροφόρηση.
Όλως τυχαίως ξέχασε στον απολογισμό να αναφερθεί για το δανεισμό του δήμου Λυκόβρυσης, ύψους 1.000.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, για το οικόπεδο Παχή.
Όλως τυχαίως ξέχασε να πει για τα «συνεχιζόμενα» άνω των 2.000.000 ευρώ που πέρασαν το 2010 από τη Λυκόβρυση στο νέο δήμο.
Όλως τυχαίως πέρασε στα γρήγορα την προγραμματική υποχρέωση του δήμου για να καλύψει τα 4.000.000 ευρώ από το έργο της ανάπλασης του Ο.Τ. 9 της Λυκόβρυσης.
Όλως τυχαίως ξέχασε να πει για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του δήμου, οι οποίες εμφανίζονται να είναι 2.350.000 ευρώ, εκ των οποίων 700.000 ευρώ τα δημιούργησε στη δική του θητεία μέσα σε ένα χρόνο (2011).
Όλως  τυχαίως ξέχασε να πει για το ταμείο με το 1.500.000 ευρώ που του άφησε 31 Δεκεμβρίου 2010 η δημοτική αρχή του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, παραδίδοντας το Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα. Οι παιδικοί σταθμοί Πεύκης έκλεισαν το 2010 με πλεόνασμα 100.000 ευρώ, αλλά δεν έχουν αποπληρώσει ακόμα τους μικροπρομηθευτές, σε μια τακτική να εκθέσουν την προηγούμενη δημοτική αρχή. Κι όλα αυτά την ώρα που το 2006 η διοίκηση Θεοδωρακόπουλου είχε παραλάβει από τον κ. Καμάρα μόλις 4.000 ευρώ.
Αυτά όλως τυχαίως τα …ξεχνάει ο κ. Φωκιανός, θέλοντας να βγάλει από το κάδρο τον μεγάλο υπεύθυνο για τα χρέη του Δήμου, τον κ. Καμάρα.
Είπε πολλές ανακρίβειες και πολλά ψέματα ο δήμαρχος. Και δυστυχώς δεν δόθηκε ο ανάλογος χρόνος για την τοποθέτηση και για απαντήσεις στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Όπως και δεν του δόθηκε καθόλου χρόνος για δευτερολογία, σε αντίθεση με το δήμαρχο που μίλησε όσο ήθελε. Αλλά και στον τομέα αυτό συνέχισε να παραπληροφορεί ο δήμαρχος. Είπε ότι παλαιότερα η αντιπολίτευση μιλούσε μετά τις Δώδεκα το βράδυ. Μπορεί αυτά να τα έκανε ο ίδιος στο δήμο του. Επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στην Πεύκη μιλούσαν ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. Και είχαν και ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ, κάτι που δεν συνέβη επί δημαρχίας Φωκιανού.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ