Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η δημοτική παράταξη Αμαρουσίου “Εκτός των Τειχών” καταγγέλλει τη διοίκηση

Δημοσιεύθηκε

στις

“Τo Ψαλίδι στενάζει υπό το βάρος

άλυτων και χρόνιων προβλημάτων”

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού  Συλλόγου Ψαλιδίου Αμαρουσίου (Ζωοδόχος Πηγή) εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου επισκεφτήκαν τη γειτονιά και ενημερώθηκαν για τα προβλήματά της.
Από τη δημοτική παράταξη “Εκτός των Τειχών” εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου για τη συνάντηση:

“Η εικόνα που αποκομίσαμε είναι εικόνα πλήρους απουσίας της Δημοτικής Αρχής Πατούλη, αναφορικά με τα χρονίζοντα – άλυτα προβλήματα  της γειτονιάς  του Ψαλιδίου.
Παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος του Ψαλιδίου με συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας και οχλήσεις προς τη Δημοτική Αρχή, καθώς και με την αποστολή εγγράφων έχει αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα της περιοχής του Ψαλιδίου προς όλες τις κατευθύνσεις, διαπιστώσαμε ότι το Ψαλίδι στενάζει κάτω από το βάρος χρόνιων και άλυτων προβλημάτων, εξαιτίας της ολιγωρίας ή αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου να προχωρήσει σε λύσεις σχετικά με τα προβλήματα της γειτονιάς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διάνοιξη της οδού Λακωνίας (αλλά και άλλων αδιάνοικτων δρόμων στο Ψαλίδι) και η διευθέτηση του ρέματος Κυρίλλου, ώστε να διανοιχθεί και η οδός Κυρίλλου, διευκολύνοντας την πρόσβαση στη Νερατζιώτισσα (έργα τα οποία είναι μικρής έκτασης και η πραγματοποίησή τους, αν και έχουν κατατεθεί ακόμα και σχετικές μελέτες από την πλευρά του Συλλόγου Ψαλιδίου, χρονίζουν με αποτέλεσμα να υπάρχει μια τριτοκοσμική εικόνα στην περιοχή του Ψαλιδίου).
Aκόμα η καθημερινή ζωή των κατοίκων του Ψαλιδίου επιβαρύνεται υπέρμετρα με τις οχλούσες υπερτοπικές χρήσεις (Mall, ΥΠΑΙΘΠΑ), αλλά και με τη λειτουργία παράνομων εκπαιδευτικών κέντρων (OTE Academy – IEK) ιδιωτικού επιχειρηματικού χαρακτήρα, από τις οποίες καταστρατηγείται και παραβιάζεται ο χαρακτήρας της γειτονιάς ως περιοχή αμιγούς κατοικίας, με τη Δημοτική Αρχή να μην παρεμβαίνει καθόλου στο θέμα αυτό.  
Η απουσία της Δημοτικής Αρχής από τα προβλήματα και τα αιτήματα των κατοίκων του Ψαλιδίου είναι τόσο εμφανής, που δεν διαθέτει ούτε καν τη νομική υπηρεσία του Δήμου στον αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής για την απομάκρυνση της κεραίας που υπάρχει στην περιοχή και εξυπηρετεί τον ΟΤΕ (cosmote), με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Αν πραγματικά η Δημοτική Αρχή Πατούλη ενδιαφερόταν για τα προβλήματα των κατοίκων του Ψαλιδίου, η γειτονιά των οποίων θυσιάστηκε στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων του κατασκευαστικού κεφαλαίου (όπως και όλο το Μαρούσι άλλωστε), δε θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει αντισταθμιστικά οφέλη από τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις του υπερτοπικού Mall για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αγόρασαν οικόπεδα και κατοικίες σε περιοχή (υποτίθεται) αμιγούς κατοικίας και βρέθηκαν να γειτνιάζουν με το μεγαλύτερο αυθαίρετο των Βαλκανίων (Mall) και την Αττική οδό, η οποία δεν υπογειοποιήθηκε, ενώ ήταν επιτακτικό αίτημα των κατοίκων της Αττικής;
Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ξέρει να επιδίδεται μόνο σε επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις και πρακτικές ενδιαφερόμενη για την ανέγερση εκκλησιών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, παραγράφοντας ή αγνοώντας τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης για χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές κλπ. (χαρακτηριστικά μας ανέφεραν οι κάτοικοι του Ψαλιδίου την παντελή αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη φύτευση και το πότισμα των πρανών της Αττικής οδού, αλλά και πλατειών της περιοχής του Ψαλιδίου, καθώς και την έλλειψη μιας παιδικής χαράς για τα παιδιά της περιοχής).     
Eπίσης ενημερωθήκαμε για τις ελλείψεις σε έργα υποδομής, αλλά και για τα χρόνια προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής (κάκιστη κατάσταση του οδικού δικτύου, με ύπαρξη αμέτρητων κακοτεχνιών και προβλημάτων στους δρόμους της περιοχής, έλλειψη πεζοδρομίων σε δρόμους με αυξημένη κυκλοφορία αυτοκινήτων).
Τα μέλη του Δ. Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου, εξέφρασαν την απορία τους, πώς γίνεται να μην προβλέπεται ποτέ κάποιο έργο (από τα παραπάνω) για το Ψαλίδι στο πλαίσιο του προγράμματος Τεχνικών Έργων που συντάσσει κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που από ο Δήμος Αμαρουσίου, είναι ενήμερος για τα χρόνια προβλήματα της περιοχής; 
Η απορία βέβαια των κατοίκων της περιοχής για την ανυπαρξία έργου από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου είναι κάτι που μας απασχολεί όλους, αλλά μάλλον εξηγείται από το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ενδιαφέρεται πρωτίστως για την προβολή του Δημάρχου και όχι για την ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων της πόλης μας. 
Για άλλη μια φορά καλούμε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να σκύψει πάνω στα προβλήματα των κατοίκων του Ψαλιδίου Αμαρουσίου, αλλά και κάθε γειτονιάς της πόλης μας και να δώσει λύσεις, αφήνοντας κατά μέρος την τακτική των ψεύτικων υποσχέσεων, των επικοινωνιακών κόλπων και της εξυπηρέτησης των πολιτικά προσκείμενων στη Δημοτική Αρχή. 
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να είναι σε επαφή με τους κατοίκους κάθε γειτονιάς της πόλης μας, αλλά και με τα συλλογικά τους όργανα (Εξωραϊστικοί  – τοπικοί Σύλλογοι), αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τα προβλήματά τους.
Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό των κατοίκων – δημοτών του Αμαρουσίου και των συλλογικών τους φορέων, ανεξάρτητα από πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, στη μάχη για την επίλυση των καθημερινών ζωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, στηρίζοντας και προωθώντας τις διεκδικήσεις τους για καλύτερες συνθήκες ζωής στην πόλη μας”.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ