Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Μπόλλα για την απόφαση του δημάρχου να προσλάβει ειδικό συνεργάτη με αμοιβή 25.000 ευρώ για ένα τρίμηνο

Δημοσιεύθηκε

στις

“Νέο επίτευγμα” του Μνημονιακού Δημάρχου

Πεύκης-Λυκόβρυσης κ. Φωκιανού”

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Αναγκάζομαι να επανέλθω με νέο κείμενό μου προς ενημέρωσή σας, παρ’ όλο που έχουν περάσει μόνον λίγες ημέρες από την τελευταία μας επικοινωνία, μόνο και μόνο για το λόγο ότι ο Δήμαρχος κ. Φωκιανός προέβηκε σε νέα προκλητική πράξη, αυτή της πρόσληψης ειδικού συνεργάτη με αμοιβή 25.000 € και μάλιστα για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες, δηλ. με σύμβαση που λήγει στις 31-10-2011.

Τη στιγμή που η χώρα μας διέρχεται μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της νεότερης ιστορίας της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, θεωρώ ότι αυτό το νέο «επίτευγμα» του κ. Δημάρχου ξεπερνά ακόμα και τη μεγαλύτερη πρόκληση του λαϊκού αισθήματος, με την απίθανη αιτιολογία ότι αυτός θα είναι συνεργάτης για την επίτευξη προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ, ενώ ο κ. Φωκιανός γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμος μας διαθέτει από το 2008 Πιστοποιητικό Διαχειριστικής Επάρκειας και το οποιοδήποτε τέτοιο έργο μπορεί αυτοτελώς να γίνει με τους υπαλλήλους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ήδη μισθοδοτεί.
Τούτο γίνεται την ώρα που ο κ. Φωκιανός, ο οποίος δήθεν κόπτεται για τα οικονομικά του Δήμου, προβαίνει στο μηδενισμό των κονδυλίων για την τρίτη ηλικία, στις υπεραυξήσεις των τροφείων των Παιδικών Σταθμών  και στην κατάργηση κάθε έννοιας Δήμου Πρόνοιας και Κοινωνικής Προσφοράς, δείχνοντας ότι είναι ο πιστός στρατιώτης της εφαρμογής του Μνημονίου.
Από την άλλη πλευρά ο ίδιος συνεχίζει να ενδύεται το μανδύα του δήθεν «νοικοκύρη Δημάρχου» και να αναλώνεται σε πολιτικά ανήθικες επιθέσεις προς την παράταξή μας, για την οποία ισχυρίζεται ότι είναι εκείνη που τάχα συντηρεί τη διαίρεση των δημοτών μας σε Πευκιώτες και Λυκοβρυσιώτες.
Νοικοκύρης κύριε Φωκιανέ δεν είναι εκείνος που «κόβει» τα θερινά λουτρά και τις ημερήσιες εκδρομές από το ΚΑΠΗ, ούτε εκείνος που από τη μια μεριά επιβάλλει διπλασιασμό των τροφείων των Παιδικών Σταθμών στο πλείστον των περιπτώσεων, ενώ από την άλλη προσλαμβάνει ειδικούς συνεργάτες για ένα τρίμηνο με αμοιβή 25.000 € και μάλιστα για έργο που μπορεί να επιτελέσει ο Δήμος, χωρίς να επιβαρυνθεί  ούτε ένα ευρώ.
Ούτε είναι πολιτικά ηθικός εκείνος που κατηγορεί τους άλλους για διαίρεση Πευκιωτών και Λυκοβρυσιωτών, ενώ το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τέτοιας διαίρεσης είναι η ίδια η παράταξή του, όπως περίτρανα αποδείχθηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο κατά τη διαδικασία εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη, το αποτέλεσμα της οποίας καταδεικνύει τα κριτήρια με τα οποία τοποθέτησαν την ψήφο τους σε συγκεκριμένους υποψήφιους οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Φωκιανού. Προφανώς οι Λυκοβρυσιώτες στον εκ Λυκοβρύσεως, οι Πευκιώτες στην εκ Πεύκης, ενώ είναι φανερό ότι υπήρξε και τρίτη υποδιαίρεση… άλλων κριτηρίων.
Με όλα τα παραπάνω και μην προβαίνοντας  σε άλλον σχολιασμό, αφήνω στην κρίση σας τον κ. Φωκιανό. Το Δήμαρχο του Μνημονίου!

Παναγιώτης Μπόλλας
Δημοτικός Σύμβουλος
Πέυκης-Λυκόβρυσης

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ