Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Συνεργασία για τη στήριξη της εργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής συναντήθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης του Εθνικού Επιχειρηματικού Σχεδίου για τη στήριξη της εργασίας, και αφορούσε στην ενημέρωση των Δημάρχων για τις νέες δράσεις του Υπουργείου Εργασίας  
που θα αρχίσουν να υλοποιούνται τους επόμενους μήνες. Η Υπουργός κα Λούκα Κατσέλη ενημέρωσε τους Δημάρχους για “το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο για την ενίσχυση της εργασίας” που προωθεί το Υπουργείο.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας, το τοπικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης απασχόλησης, τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, καθώς και τη συγκρότηση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Πρόκειται για δράσεις που αφορούν πενηνταπέντε χιλιάδες ανέργους με κόστος 280 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Η κα Κατσέλη υποστήριξε ότι τα μέτρα θα είναι αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ ορισμένοι Δήμαρχοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, επεσήμαναν την αναγκαιότητα διάθεσης αυξημένων πόρων για την επιτυχή υλοποίηση των προγραμμάτων.

Παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου για το “Βοήθεια στο Σπίτι”
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης ,  Στην τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης έθεσε το πολύ σοβαρό ζήτημα της συνέχισης του πετυχημένου προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Υπουργός απάντησε ότι για το 2011 το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ για το 2012 και μετά θα εξετασθούν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης του προγράμματος.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης δήλωσε «η συζήτηση με την Υπουργό ήταν εποικοδομητική, ως απαρχή μιας συνεργασίας που θα πρέπει να έχει το Υπουργείο με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κοινό στόχο την προώθηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα πρέπει να συνεχισθεί, καθώς είναι το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα μέριμνας προς τον αδύναμο συμπολίτη μας. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε στη διακοπή του και έγκαιρα θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησής του από κρατικούς πόρους».                         

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ