Connect with us

Κεντρικά Θέματα

Συνελήφθησαν παιδεραστές στα βορειοδυτικά προάστια

Published

on


Απανωτά περιστατικά παιδεραστίας είχαμε το τελευταίο διάστημα που όπως είναι λογικό, έχουν αναστατώσει τους γονείς.

Σύλληψη παιδεραστή στην Κηφισιά
Όσον αφορά πρώτα στην περίπτωση της Κηφισιάς, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 42χρονος Σιδέρης Μπατζιάκας του Σωτηρίου και της Μαρίας, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από το καλοκαίρι του 2014, ο συλληφθείς είχε ενεργήσει κατ’ επανάληψη ασελγείς πράξεις σε βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών. Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις παραπάνω παράνομες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 – 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Παρενόχληση μέσω Facebook
Η δεύτερη περίπτωση παιδεραστίας έγινε στις Αχαρνές. Εκεί, σύμφωνα με καταγγελία γονέα, ένας 38χρονος άντρας «ψάρευε» ανήλικα παιδιά μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να τα αποπλανήσει σεξουαλικά.  Ο πατέρας του 11χρονου μαθητή από τις Αχαρνές ενημερώθηκε από το παιδί του πως ένας άντρας, που δεν ήταν φίλος του στο Facebook, άρχισε να του στέλνει προκλητικές γυμνές φωτογραφίες με άλλα ανήλικα παιδιά παροτρύνοντας τον να βρεθούν για να κάνουν πράξη όλα όσα του έδειχνε.
Ο 11χρονος ενημέρωσε αμέσως τον πατέρα του που απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.  Μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο δράστης εντοπίστηκε στο Περιστέρι όπου και συνελήφθη.  Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στον υπολογιστή του δράστη πλούσιο υλικό παιδικής πορνογραφίας.  Ο 38χρονος συνελήφθη αμέσως και καταδικάστηκε με 2,5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή.

Ανήλικοι εξανάγκασαν νεαρή να στείλει γυμνές φωτογραφίες

Μια άλλη υπόθεση που εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αφορούσε πορνογραφία ανηλίκων, μέσω του διαδικτύου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 16χρονου αλλοδαπού και 14χρονου Έλληνα, για πράξεις που διαπράχθηκαν σε βάρος 15χρονου κοριτσιού.  Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του πατέρα της 15χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι είχαν προσεγγίσει διαδικτυακά, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, την ανήλικη κόρη του και χρησιμοποιώντας απειλές, την εξανάγκασαν να τους στείλει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο. Ακολούθησε άμεσα συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις αρμόδιες υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης στις Η.Π.Α., προκειμένου να διακριβωθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη διαχείρισης των επίμαχων λογαριασμών – προφίλ των δραστών, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.  Ύστερα από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, διακριβώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, οι διαχειριστές-κάτοχοι των επίμαχων λογαριασμών, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των κατόχων των δύο επίμαχων συνδέσεων διαδικτύου και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση των δύο ανηλίκων (16χρονου αλλοδαπού και 14χρονου ημεδαπού), ενώ από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες, διακριβώθηκε η διαχείριση των επίμαχων λογαριασμών-προφίλ, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων είχαν πραγματοποιηθεί οι παράνομες πράξεις.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ