Κεντρικό Θέμα
Εισβολή στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 1.000 Ρώσοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Φινλανδία για να αποφύγουν την επιστράτευση
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2023/05/oukrania-14.jpg)
Περισσότεροι από 1.100 Ρώσοι πολίτες έχουν ζητήσει άσυλο στη Φινλανδία λόγω της απειλής να επιστρατευθούν και να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία στη Ρωσία, σύμφωνα με τη Φινλανδική Υπηρεσία Μετανάστευσης (Migri).
Η Φινλανδία αναμένει οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την τύχη όσων έχουν φύγει για να αποφύγουν την επιστράτευση στη Ρωσία.
Η Φινλανδική Υπηρεσία Μετανάστευσης (Migri) αναφέρει ότι 1.109 Ρώσοι πολίτες έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής άσυλο στη Φινλανδία για να αποφύγουν την επιστράτευση στη Ρωσία.
«Δεν είμαστε σε θέση να εκδώσουμε αποφάσεις σχετικά με το άσυλο», δήλωσε στο φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων (STT) η Σάνα Σούτερ, επικεφαλής της διεύθυνσης μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών.
Αφού συζήτησαν το θέμα των αιτήσεων ασύλου που υποβλήθηκαν από στρατεύσιμους άνδρες που έχουν φύγει από τη Ρωσία, οι σκανδιναβικές χώρες αποφάσισαν να περιμένουν τις οδηγίες της ΕΕ προτού λάβουν οποιαδήποτε απόφαση.
Ωστόσο, δεν είναι ακόμη βέβαιο πότε η ΕΕ θα οριστικοποιήσει τις οδηγίες της για το θέμα αυτό.
Στα τέλη Φεβρουαρίου η Φινλανδία ανέστειλε την εξέταση των υποθέσεων για χορήγηση ασύλου σε Ρώσους που έφυγαν από τη Ρωσία για να αποφύγουν την επιστράτευση. Την απόφασή τους αυτή οι αρχές της χώρας αιτιολόγησαν, λέγοντας ότι εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις κοινωνικές συνθήκες στη Ρωσία και για τους ίδιους τους αιτούντες άσυλο. Την 1η Οκτωβρίου του περασμένου έτους η Φινλανδία είχε κλείσει επίσης τα σύνορά της για τους Ρώσους που είχαν τουριστική βίζα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας