Αθηναίων
Όσα σκουπίδια πετάς, τόσο θα πληρώνεις!

Στις εργασίες ενημέρωσης και συντονισμού των δράσεων 5 ευρωπαϊκών πόλεων και 3 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της Λισαβόνας για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος
διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων LIFE – Pay As You Throw (PAYT) παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, Κ. Βαφειάδης και Αλέξης Μαυραγάνης, αντίστοιχα. Κατά το διήμερο των εργασιών που φιλοξενήθηκαν στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και συμμετείχαν πέραν του Δήμου Βριλησσίων και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως επιστημονικού συμβούλου του, οι Δήμοι Λισαβόνας, Αβέιρο, Κοντέισα Νόβα από την Πορτογαλία και ο Δήμος Λάρνακας από την Κύπρο, καθώς επίσης και το πολυτεχνείο της Κοΐμπρα και το πανεπιστήμιο Αβέιρο.
Οι κοινές δράσεις εφαρμογής του προγράμματος στις αναφερόμενες ευρωπαϊκές πόλεις εντάσσονται στη φιλοσοφία σύνδεσης της χρέωσης για τα απορρίμματα των ιδιοκτησιών ανάλογα με την ποσότητα τους, κι ειδικότερα για το Δήμο Βριλησσίων αφορούν αφενός σε πρόγραμμα ελέγχου του όγκου των απορριμμάτων με σκοπό τη μείωση τους και αφετέρου σε πιλοτική εφαρμογή οικιακής κομποστοποίησης σε συνεργασία με πολίτες που θα δηλώσουν εθελοντικά το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους.
Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μεγέθη του κατά 60% χρηματοδοτούμενου προγράμματος το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 3 ετών, το σύνολο του προϋπολογισμού υπερβαίνει τα 2,5 εκ. ευρώ, ενώ για τις δράσεις που αφορούν στο Δήμο Βριλησσίων έχουν προϋπολογιστεί να καλυφθούν με το ποσό των 245.370 ευρώ.
Συνεχίστε να ενημερώνεστε από την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”.
Κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά, με αποκλειστικές ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα και μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός2 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ