Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ο Δήμος αναλαμβάνει την τύχη του έργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόταση για «κοινοτική» χρηματοδότηση

της ανέγερσης του 11ου Νηπιαγωγείου

Μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής θα διεκδικήσει τελικά ο Δήμος Νέας Ιωνίας τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του 11ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή “Ειρήνη”.

Το νηπιαγωγείο είναι προορισμένο να χτιστεί σε οικόπεδο της οδού Σόλωνος (Ο.Τ. 466) επιφανείας 790 τ.μ. το οποίο έχει απαλλοτριωθεί εδώ και αρκετά χρόνια από τον ΟΣΚ. Και ενώ λοιπόν είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΟΣΚ και Δήμου, είχαν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για την εκτέλεση του έργου (με προϋπολογισμό 715.000 ευρώ) και απέμενε η τελική έγκριση του ΟΣΚ για τη δημοπράτησή του, χτύπησε… η οικονομική κρίση.  Λόγω έλλειψης χρημάτων, ο ΟΣΚ ενημέρωσε το Δήμο ότι η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσα από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και ζήτησε μάλιστα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση σχετικών άρθρων της προγραμματικής σύμβασης ως προς τη συνολική διαχείριση, παρακολούθηση και υλοποίηση του έργου. Μετά από αυτό το έγγραφο ο Δήμος διαπίστωσε πως έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ο ίδιος πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου μέσα από το ΕΣΠΑ με στόχο να επισπευσθούν οι διαδικασίες ανέγερσης του σχολείου, ένα έργο που ήδη εκκρεμεί για αρκετά χρόνια. Ακολούθως, η Δημοτική Αρχή έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκρίνει το Σώμα την υποβολή πρότασης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2007-2013 (το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και συγκεκριμένα στην κατηγορία “κατασκευή νέων υποδομών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”. “Ο ΟΣΚ μας είπε ότι δεν έχει χρήματα για να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου και πως όλα τα έργα του θα τα εντάξει στο ΕΣΠΑ. Εμείς ζητήσαμε να το εντάξουμε εμείς για να μπορέσουν να το κυνηγήσουμε και να το κάνουμε πιο γρήγορα” τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Όλγα Κατημερτζή, ενημερώνοντας το Σώμα. Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε ομόφωνα την έγκριση του στην υποβολή της πρότασης από το Δήμο. 

• Αντιπαράθεση για την καθυστέρηση

Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε και πολιτική κόντρα στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε για το Τεχνικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων του 2011. Η κα Κατημερτζή επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση για την καθυστέρηση που υπήρξε με τις διαδικασίες του έργου. Άμεση ήταν η απάντηση τόσο από τις πρώην Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών, κα Δέσποινα Θωμαΐδου, και Παιδείας, κα Ρεγγίνα Ουσταμπασίδου, οι οποίες υπογράμμισαν πως το έργο καθυστέρησε λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που έπρεπε να γίνουν ώστε να δοθούν οι εγκρίσεις από τις υπηρεσίες και επιτροπές του ΟΣΚ και της Πολεοδομίας. “Για να εκδώσουμε οικοδομική άδεια χρειάστηκε να αλλάξουμε τα σχέδια 3 φορές” είπε χαρακτηριστικά η κα Θωμαΐδου. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ