Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δελτίο τύπου της παράταξης “Ηράκλειο- Ανθρώπινη Πόλη”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Όχι στις

συγχωνεύσεις με

λογιστικά κριτήρια”

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη – Πόλη», κ. Νίκου Μπάμπαλου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης:
“Η Παιδεία είναι υπόθεση εθνικής σημασίας. Είναι το όχημα  που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και έτσι σε καμιά περίπτωση  δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μια προβληματική επιχείρηση, στο πλαίσιο του μνημονίου,  η οποία επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ. και Θρησκευμάτων πρέπει να στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και όχι στην εξοικονόμηση πόρων μέσα από τη μείωση του μισθοδοτικού κόστους και των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων. Η υλοποίηση των στόχων του «νέου σχολείου» εξάλλου, προϋποθέτει και απαιτεί αύξηση των δαπανών και πόρων για την παιδεία και έμπρακτη στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών.
Για τους λόγους αυτούς η παράταξη Ηράκλειο Ανθρώπινη – Πόλη και εγώ προσωπικά δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια συγχώνευσης ή κατάργησης οποιασδήποτε σχολικής μονάδας του Δήμου Ηρακλείου με κριτήρια «λογιστικά». Θεωρούμε πως η όποια μεταβολή πρέπει να καθορίζεται από  πραγματικούς εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους, έτσι όπως αυτοί διατυπώνονται  από την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ