Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αναφορές κατοίκου για ελλιπή καθαριότητα – Ποια είναι η απάντηση του Αντιδημάρχου, κ. Παπαδόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα έργα του ΟΤΕ έβαλαν σε μπελά το Δήμο Μεταμόρφωσης

Με επιστολή του στην εφημερίδας μας ο κ. Ιωάννης Χριστονάσης, θέτει ζήτημα καθαριότητας στην πόλη της Μεταμόρφωσης στα σημεία ειδικά όπου πραγματοποιούνται έργα των συνεργείων του ΟΤΕ. Σε αυτές τις καταγγελίες άμεση ήταν η απάντηση του Αντιδημάρχου Υποδομών και Αθλητισμού του Δήμου, κ. Φώτη Παπαδόπουλου.

 

 

• Καταγγελία κατοίκου Μεταμόρφωσης 
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή – καταγγελία του ο κ. Χριστονάσης σημειώνει: “Εδώ και καιρό οι κάτοικοι της οδού Άργους και της γύρω γειτονιάς δίνουμε μια καθημερινή μάχη με τις υπηρεσίες του Δήμου για να καταφέρουμε να κρατήσουμε την γειτονιά μας καθαρή. Τηλεφωνήματα, διαπληκτισμοί για να δούμε το καρότσι του οδοκαθαριστή μια φορά την εβδομάδα στον δρόμο μας.  Αυτή την φορά όμως το ποτήρι ξεχείλισε. Στην ποσότητα των σκουπιδιών προστέθηκαν τα υπολείμματα οικοδομικής άμμου και μπαζών που άφησε πίσω του το συνεργείο που εκτέλεσε έργα για λογαριασμό του ΟΤΕ. Επικοινωνήσαμε αρχικά, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτη Παπαδόπουλο, ο οποίος μας επισκέφθηκε και είδε, ιδίοις όμασι, τις κακοτεχνίες, υποσχόμενος ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα ώστε η γειτονιά να επανέλθει τουλάχιστον στην αρχική της κατάσταση. Αυτά πολύ πριν το Πάσχα.  Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με την Υπηρεσία καθαριότητος, όπου ο Υπεύθυνος Καθαριότητος κ. Ι. Διακάτος μας διαβεβαίωσε με την σειρά του ότι με την πρώτη ευκαιρία θα στείλει συνεργείο να καθαρίσει και να πλύνει τον δρόμο. Αυτά επίσης πολύ πριν το Πάσχα. Αφού δεν έγινε τίποτε (σε αντίθεση με άλλους δρόμους που χαρακτηρίζονται ως βιτρίνα του Δήμου και γίνονται παρελάσεις σε εθνικές επετείους), την 23/5/2011 αποφάσισα να μεταβώ στο Δημαρχείο για να μιλήσω με τους αρμόδιους από κοντά. Ο κ. Ι. Διακάτος απέδωσε την ανυπαρξία των Δημοτικών Υπηρεσιών στην έλλειψη προσωπικού και τόνισε, ότι ο Δήμος τέθηκε υπό επιτήρηση λόγω υπερβολικών χρεών, πράγμα που καθιστά δύσκολη την αποστολή του.  Προσωπικά, δεν γνωρίζω τον κ Ι. Διακάτο, αλλά εγώ απευθύνθηκα στην Υπεύθυνη Καθαριότητος και όχι στην Οικονομική Υπηρεσία.  Από πότε ο κάθε απλός υπάλληλος μπορεί απροκάλυπτα να παράγει πολιτική, προλαβαίνοντας τους προϊσταμένους του και αρμόδιους. Γνωρίζει ο αρμόδιος για τα οικονομικά, ότι προσπαθούν κάποιοι αυτοβούλως να τον υποκαταστήσουν και πολύ περισσότερο υιοθετεί το γεγονός ότι η πλέον αυτονόητη παροχή ενός Δήμου προς τους Δημότες, Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, υπολειτουργεί γιατί κάποιοι επικαλούνται υπερβολικά χρέη; Βέβαια, τόσο εγώ όσο και οι κάτοικοι της γειτονιάς πληρώνουμε αδιαλείπτως δημοτικά τέλη και όσο αυτό υφίσταται έχουμε απαίτηση να αγοράζουμε τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώσαμε. Ελπίζω πως ο Δήμαρχος της πόλης δεν τα γνωρίζει αυτά. Εάν, παρόλα αυτά, έχει δώσει ο ίδιος εντολή στους υπαλλήλους του να φορτώνουν την ανυπαρξία στα χρέη, θα του πρότεινα να γυρίσει την ταμπελίτσα στην πόρτα του Δημοτικού καταστήματος στην ένδειξη “ΚΛΕΙΣΤΟΝ”, σε άλλη περίπτωση περιμένω τα συνεργεία καθαριότητος να καθαρίσουν την γειτονιά μου αύριο το πρωί. 
Με τιμή Ιωάννης Χριστονάσης.”  

• Οι εξηγήσεις του Αντιδημάρχου
Στην απάντησή του ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει: “Σχετικά με την αναφορά του ονόματός μου, την εμπλοκή μου όπως αυτή αναφέρεται σε καταγγελία συμπολίτη μας και προς αποφυγή κάθε είδους παρερμηνείας, έχω να σχολιάσω τα παρακάτω. Εδώ και καιρό πραγματοποιείται έργο του ΟΤΕ για αλλαγές στο δίκτυο καλωδίωσης κι έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην πόλη μας. Τα έργα εκτελούνται από τον ΟΤΕ, χωρίς την παραμικρή ευθύνη του Δήμου (μονάχα έγκριση άδειας τομής). Από την πρώτη στιγμή εκτέλεσης του έργου, ο Δήμος διαπιστώνοντας τις πλημμελείς αποκαταστάσεις ζημιών και ανταποκρινόμενος στις καταγγελίες πολιτών, προέβη σε δριμύτατες συστάσεις τόσο εργολάβο όσο και στον ΟΤΕ. Ο ίδιος ο Δήμαρχος κύριος Μ. Καρπέτας απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία στον ΟΤΕ από 18/4/11, προς συμμόρφωση με τους όρους εκτέλεσης του έργου. Εγώ προσωπικά ανταποκρίθηκα άμεσα στο κάλεσμα των διαμαρτυρόμενων συμπολιτών, παρεμβαίνοντας με πολύ έντονο τρόπο προς το μηχανικό της εταιρίας, αφού είχαν δημιουργηθεί προβλήματα σε πεζοδρόμια, μαντρότοιχους και πόρτες γκαράζ οικιών της οδού Άργους. Μέχρι σήμερα το έργο αυτό συνεχίζεται. Με την ολοκλήρωση του, εάν διαπιστωθεί πως η αποκατάσταση των ζημιών δεν έχει πραγματοποιηθεί όπως πρέπει, ο Δήμος θα προβεί σε κάθε νόμιμο δικαίωμα του (κατάπτωση εγγυητικής, αγωγές κατά παντός υπευθύνου, αποζημιώσεις κλπ.) Ως εκ τούτου, σχετικά με τις διαπιστωμένες μέχρι στιγμής πλημμελείς και ατελείς αποκαταστάσεις των ζημιών και μετά τις διευκρινήσεις και τις συνεχείς συνεννοήσεις με τους συμπολίτες μου κατοίκους της οδού Άργους, μονάχα ως ”σκόπιμη” θεωρώ και ερμηνεύω την αναφορά του καταγγέλλοντος στο όνομα μου, προφανώς για τη δημιουργία “εντυπώσεων” σε βάρος μου.
Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Αθλητισμού
ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ