Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Επιτέλους παρκινγκ!

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την 1η Ιουλίου μπαίνει μπροστά η κατασκευή

του πάρκινγκ της Πλατείας Πλατάνου στην Κηφισιά

Αντίστροφα πλέον μετρά τις ημέρες ο Δήμος της Κηφισιάς για την έναρξη της υλοποίησης του μεγαλύτερου ίσως έργου των τελευταίων χρόνων στην πόλη, που δεν είναι άλλο από την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Πλατάνου, έργο που αναμένεται να δώσει ανάσα στο κέντρο της Κηφισιάς. 

Και με την βούλα πια, το έργο μπήκε στον αναπτυξιακό νόμο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα από 1ης Ιουλίου τα συνεργεία πιάνουν δουλειά για την υλοποίησή του. Εμφανώς ικανοποιημένοι είναι οι άνθρωποι του Δήμου, με το Δήμαρχο, κ. Νίκο Χιωτάκη να μιλάει στο Δημοτικό Συμβούλιο, για ένα έργο σταθμό για την πόλη. 

•Τελική ευθεία
Μετά από πολύμηνη αναμονή και ανάλογες πιέσεις από πλευράς Δήμου, το Υπουργείο Οικονομικών, λίγο πριν αλλάξει χέρια, δέησε να εντάξει στον αναπτυξιακό νόμο την χρηματοδότηση του πολυπόθητου παρκινγκ της Κηφισιάς, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εκκίνηση των εργασιών. “Έπειτα από ένα δύσκολο αγώνα με επίπονες γραφειοκρατικές διαδικασίες, η κατασκευή του δημοτικού υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Πλατάνου, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής γίνονται πράξη. Η κατασκευή του δημοτικού υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Πλατάνου, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των κατοίκων του ιστορικού κέντρου της πόλης, αλλά και του εμπορικού κέντρου, επιτέλους ξεκινάει”, πληροφορεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κηφισιάς. Αναλόγως ικανοποιημένος, ο κ. Νίκος Χιωτάκης μετέφερε την είδηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, μιλώντας για έργο που θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της Κηφισιάς: “Η δημιουργία ενός πρότυπου υπόγειου χώρου στάθμευσης αποτελούσε πάγιο αίτημα τόσο των κατοίκων όσο και του εμπορικού κόσμου της Κηφισιάς. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τα έργα πνοής για την πόλη μας γίνονται πια πραγματικότητα. Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης, μαζί με τα έργα του ιστορικού κέντρου και την ελεγχόμενη στάθμευση, είναι έργα απαραίτητα για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Συνεχίζουμε το έργο μας”. 

•Το έργο
Για το πόσο σημαντικό είναι το παρκινγκ για το κέντρο – επισκέπτες, κατοίκους και εμπορικό κόσμο – το υποδηλώνουν οι αριθμοί: 624 θέσεις στάθμευσης σε πέντε επίπεδα υπό του εδάφους, με διαμόρφωση πρασίνου στην επιφάνεια. Αυτές οι θέσεις αναμένεται να αναπληρώσουν την έλλειψη διαθέσεων χώρων στάθμευσης που έκοψαν τα έργα ανάπλασης του εμπορικού και ιστορικού κέντρου Κηφισιάς, καθιστώντας την πρόσβαση εύκολη και την πόλη πόλο έλξης και πάλι για τους επισκέπτες. Το νέο παρκινγκ θα κατασκευαστεί στον χώρο που ήδη λειτουργεί το υπαίθριο παρκινγκ του Δήμου, πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ, τα έργα θα ξεκινήσουν τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, ενώ βάσει της σύμβασης με την εργολήπτρια εταιρία η όλη κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί εντός 20 μηνών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ