Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Άλλαξε ρότα η Δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης μετά τις αντιδράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Καβγάς στο Δημοτικό Συμβούλιο

για τη συμμετοχή των δημοτικών 

υπαλλήλων στους παιδικούς σταθμούς

Το μισό ποσό των τροφείων, που χρειάζεται να καταβάλει μια οικογένεια για να φιλοξενήσει τα παιδιά της στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, αποφασίστηκε τελικά να καταβάλουν από τη νέα περίοδο οι υπάλληλοι του Δήμου που θα κάνουν χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, όχι όμως χωρίς ένταση αφού η αρχική εισήγηση, που ήθελε τους δημοτικούς υπαλλήλους να χρεώνονται με το 100% των τροφείων, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από εργαζόμενους όσο και από την αντιπολίτευση, για να αναγκαστεί τελικά η Δημοτική Αρχή να αλλάξει την πρότασή της… 

• Αλλαγή δεδομένων
Από τα σύννεφα έπεσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου, οι οποίοι έχουν τα παιδία τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης και που είχαν συνηθίσει στις προηγούμενες δημαρχιακές περιόδους να έχουν ως και πλήρη απαλλαγή από την καταβολή τροφείων, όταν άκουσαν τον πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ, κ. Κώστα Νικολιδάκη, να εισηγείται επιβολή τροφείων, βάσει του ισχύοντος για όλους κλιμακωτού τιμολογίου. Όπως αιτιολόγησε ο κ. Νικολιδάκης, υπάρχει “δεδικασμένο” από τον Συνήγορο του Πολίτη που ζητά, στο πλαίσιο της “ισότιμης μεταχείρισης”, υπάλληλοι και πολίτες να πληρώνουν το ίδιο. Άμεση η αντίδραση τόσο μεμονωμένα των εργαζομένων όσο και του Συλλόγου των υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι σχολίασαν ότι η πρόταση του κ. Νικολιδάκη δεν μπορεί να ισχύσει, την στιγμή που οι μισθοί των υπαλλήλων έχουν μειωθεί κατακόρυφα. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Σωματείου, κα Σοφία Χουλιάρα, τάχθηκε υπέρ της πλήρους απαλλαγής από τα τροφεία όλων των δημοτικών υπαλλήλων.  

• Φωκιανός: Είμαστε στο κόκκινο
Την δραματική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο ταμείο του Δήμου επισήμανε για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Δημήτρης Φωκιανός, ο οποίος σχολίασε ότι, στο μέτρο του δυνατού, ο Δήμος στηρίζει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς όμως οι δυνάμεις του να είναι αρκετές. 

• Η διοίκηση δέχθηκε να πληρώνουν οι εργαζόμενοι το μισό ποσό 
Την χρυσή τομή πρότεινε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Πάνος Κανέλλος, με τη σύμφωνη γνώμη και του επίσης ανεξάρτητου συναδέλφου του, κ. Παναγιώτη Μπόλλα,  οι οποίοι ζήτησαν να υπάρχει 50% καταβολή τροφείων για όλους τους εργαζομένους, όπως συμβαίνει ήδη στο Νομικό Πρόσωπο  Περιβάλλον, Αθλητισμός, Πολιτισμός.  Την συγκεκριμένη πρόταση υιοθέτησε ο κ. Φωκιανός, αργότερα δε και το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ