Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αποχή το Σαββατοκύριακο από την καθαριότητα, συνελεύσεις και καταλήψεις από εβδομάδα, οι προετοιμασίες για την υποδοχή των νέων μέτρων…

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξανά στις επάλξεις οι 

εργαζόμενοι στους δήμους

Επί ποδός πολέμου και πάλι οι εργαζόμενοι στους δήμους, με την ΠΟΕ – ΟΤΑ να έχει ετοιμάσει το… πρόγραμμα για την υποδοχή των νέων μέτρων του Μνημονίου, που τίθενται προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία αποφάσισε αποχή των εργαζόμενων στην Αυτοδιοίκηση από τα καθήκοντά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (κυρίως από την καθαριότητα), ενώ, βάση των αποφάσεων των συνελεύσεων που γίνονται μέσα στην εβδομάδα από τα τοπικά σωματεία ανά τη χώρα, από Δευτέρα προγραμματίζονται δυναμικότερες κινήσεις, όπως καταλήψεις σε δημαρχεία, αμαξοστάσια, ΧΥΤΑ και υπηρεσίες. Εν ολίγοις, η ΠΟΕ – ΟΤΑ σχεδιάζει να απαντήσει στα νέα μέτρα με τον ίδιο τρόπο, εάν όχι δυναμικότερο, που δέχθηκε και τα πρώτα Μνημόνια. Εδώ θυμίζουμε τις παρατεταμένες απεργίες και τις συγκρούσεις με την κεντρική διοίκηση ελέω της επιστράτευσης των εργαζομένων. Και αναμένεται να είναι δυναμικότερες οι νέες κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι στο νέο Μνημόνιο φέρεται να ανοίγει το θέμα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στον Δημόσιο Τομέα, με κορυφή, όπως πάντα την Αυτοδιοίκηση. Οι εργαζόμενοι διαμηνύουν ότι δεν θα δεχθούν ουδεμία μεταβολή στα εργασιακά τους (μισθούς, αποχωρήσεις), τονίζοντας ότι θα βρεθούν στο δρόμο και απέναντι σε όποιον μεθοδεύσει τις παραπάνω ενέργειες. Οι όποιες κινήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα κορυφωθούν την 14η Νοεμβρίου, ημέρα της νέας γενικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της απόφασης της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ