Πολιτική
Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής
Ειδική δημόσια συνεδρίαση
του Δημοτικού Συμβουλίου
Αγίας Παρασκευής
Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.
Η διαδικασία και οι χρόνοι τοποθετήσεων είχαν προσυμφωνηθεί σε διάσκεψη στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.
Σημείο αναφοράς της φετινής διαδικασίας υπήρξε η πρόταση του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά -η οποία και έγινε ομόφωνα δεκτή από όσους μετείχαν στη διάσκεψη- να δοθεί φέτος περισσότερος χρόνος για τοποθετήσεις εκπροσώπων συλλόγων-φορέων και πολιτών. Η προσυμφωνηθείσα διαδικασία τέθηκε εκ νέου από τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιάννη Βουτσινά, και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την έναρξη της Συνεδρίασης.
Σαν αποτέλεσμα, δεν προέκυψε κανένα ζήτημα επί της διαδικασίας, η διάρκειά της ήταν μόλις τετράωρη και με τη συμβολή όλων, υπήρξε κατά γενική ομολογία μια εποικοδομητική, πολιτισμένη και υψηλού επιπέδου Συνεδρίαση απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.
Οικονομικά
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, ξεκίνησε την εισήγησή του τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να επανέλθει στην περιγραφή της κατάστασης που κληρονόμησε η παρούσα Δημοτική Αρχή από την απελθούσα.«Έχουμε αναφερθεί κατ΄ επανάληψη ,είπε, σε αυτή και νομίζουμε ότι είναι πια γνωστή σε όλους» τόνισε χαρακτηριστικά.
Κατέθεσε μόνο τρείς αριθμούς: Το ύψος των υποχρεώσεων που παρέλαβε η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, το οποίο ανερχόταν στα 18.000.000 ευρώ και σήμερα, “μετά από συστηματική και αποφασιστική προσπάθεια περικοπών και νοικοκυρέματος”, έχει μειωθεί στα 11.000.000 ευρώ.
Επιπλέον, τόνισε ότι ακολουθώντας την απλή συνταγή που εφαρμόζει και ο κάθε πολίτης στο σπίτι του, που δεν είναι άλλη από τη σωστή διαχείριση, “σήμερα ο Δήμος μας, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα συγκαταλέγεται, σύμφωνα με δημοσίευμα έγκυρης εφημερίδας, στους πέντε υγιέστερους οικονομικά Δήμους της χώρας”.
Αναφέρθηκε στο ύψος των εσόδων του Δήμου κατά τη δεκαετία 2001-2010 το οποίο ανερχόταν στο ποσό των 235.000.000 ευρώ και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να κάνουν τους συλλογισμούς και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τα έργα που θα μπορούσαν να έχουν υλοποιηθεί από τις προηγούμενες Διοικήσεις και να έχουν παραδοθεί στις επόμενες γενιές.
Έργα
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομών που υλοποιούνται στο Δήμο, όπως είναι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Πευκάκια, η κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη επί της λεωφόρου Μεσογείων, η Βιοκλιματική Ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και των οδών Κυκλάδων και Σολωμού, η οδός Αγίου Ιωάννου και η παράδοση του 12ου Νηπιαγωγείου επί των οδών Ψαρρών και Δερβενακίων. Ενημέρωσε επιπλέον ότι έχει προγραμματιστεί η κατασκευή άλλων δύο Βρεφονηπιακών Σταθμών, ενός στον Τσακό και ενός στα Πευκάκια, ότι σε συνεργασία με τον ΟΣΚ προχωρά το 6ο Γυμνάσιο, το σχολείο «Μπαρμπίκα» ,το Νηπιαγωγείο στα Πευκάκια και ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει πάρει εντολή να ετοιμάσει μελέτη για την οδό Αγίας Τριάδος και για Αθλητικό Κέντρο 23 στρεμμάτων στα Πευκάκια.
Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για αξιοποίηση κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ),καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, « Η απορρόφηση κοινοτικών πόρων πέραν της ωφελιμότητας για το Δήμο μας είναι και Εθνικής σημασίας».
Στάθηκε επίσης στην δραστική μείωση των δημοτικών τελών, σε αντιπαραβολή με την πολιτική προηγουμένων διοικήσεων που προέβλεπε αύξησή τους αναλογικά με τον πληθωρισμό και στην οριστικοποίηση και αρχή εφαρμογής του Νέου Οργανισμού Λειτουργίας του Δήμου.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε με έμφαση: «Προσπαθούμε καθημερινά μαζί με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών να κάνουμε το καλύτερο. Θέλουμε να αντιληφθούν οι πολίτες ότι και προσωπικό μας λείπει και χρήματα. Ελπίζουμε στο τέλος της θητείας μας να μας κρίνετε με βάση τη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία».
Παρεμβάσεις παρατάξεων και συλλόγων
Μετά το Δήμαρχο, τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Β. Γιαννακόπουλος, Γ. Σταθόπουλος , Α. Γκιζιώτης και Κ. Κουβόπουλος και ο Συμπαραστάτης του Δημότη κ. Στρατής Γραμματίδης.
Όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη διαδικασία , το λόγο πήραν επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και πολίτες οι οποίοι είχαν έτσι την ευκαιρία να θέσουν ζητήματα στη Δημοτική Αρχή και να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις από το Δήμαρχο.
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ακολούθησε η δευτερολογία των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.
Η Συνεδρίαση, η οποία χαρακτηρίστηκε από αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές προσέλευση εκπροσώπων τοπικού και υπερτοπικού τύπου, εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων και πολιτών, ολοκληρώθηκε με τη δευτερολογία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ