Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ενημέρωση του www.xtypos.gr από τον Διευθυντή Τύπου της επιχείρησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πότε κατεβάζει τον διακόπτη η ΔΕΗ;

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι αναφορές και οι καταγγελίες για σωρεία διακοπών ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ σε καταναλωτές που δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς τους, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά πως κάθε μήνα γίνονται 30.000 διακοπές από συνεργεία της επιχείρησης.

Η αλήθεια είναι πως οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν γίνει δυσβάσταχτοι για τα νοικοκυριά λόγω και του ειδικού τέλους ακινήτων που ενσωματώθηκε σε αυτούς και για αυτό το λόγο δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να τους αφήνουν απλήρωτους.
Το www.xtypos.gr κατέθεσε ερώτημα για το θέμα στο Τμήμα Επικοινωνίας της  Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού με τον Διευθυντή Τύπου και ΜΜΕ, κ. Κίμων Στεριώτη να μας δίνει εξηγήσεις. Αρχικά, παραδέχτηκε πως πραγματικά γίνονται 30.000 διακοπές σε μηνιαία βάση σε ένα σύνολο 3,8 εκ. λογαριασμών (ποσοστό 0.8%). Από κει πέρα σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των διακοπών που ξεπερνάει το 50%   αυθημερόν γίνεται επανασύνδεση έπειτα από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες που ρυθμίζουν την οφειλή τους ενώ και για άλλο ένα μεγάλο ποσοστό η επανασύνδεση γίνεται μετά 3-4 ημέρες. 
Σε ερώτημα μας σχετικά με το πότε γίνονται διακοπές η απάντηση ήταν πως  οι πολίτες οφείλουν να πληρώνουν το λογαριασμό μέσα στην προθεσμία που ορίζεται. Από κει και πέρα η ΔΕΗ αφού παρέλθει η προθεσμία του πρώτου λογαριασμού στο δεύτερο (διμηνιαίο) λογαριασμό προσθέτει το χρωστούμενο ποσό μαζί με μια προειδοποίηση προς τους καταναλωτές. Όταν παρέλθει και η δεύτερη προθεσμία εξόφλησης, τότε ξεκινούν οι διαδικασίες. Οπότε σε γενικές γραμμές ισχύει το 80ημερο για την εξόφληση, κάτι που σημαίνει 4 μήνες κατανάλωσης με τον κ. Στεριώτη να εξηγεί πως η επιχείρηση ουσιαστικά εξαντλεί όλα τα (λογικά) περιθώρια πριν προβεί σε μια τέτοια κίνηση.
Επιπλέον ο κ. Στεριώτης μας επισήμανε πως η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (χωρίς όλες τις άλλες επιβαρύνσεις) είναι σε σχετικά φτηνά επίπεδα στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει και μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ