Connect with us

Πολιτική

Οι συνέπειες πιθανού κλεισίματος του Κέντρου Μάνας

Published

on

Η Δημοτική Κίνηση “Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου” εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κλείσιμο του Κέντρου Μάνας που βρίσκεται στον 1ο όροφο του ΙΚΑ κάτω Χαλανδρίου.
Στην ανακοίνωση της Κίνησης επισημαίνονται τα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα: “Χαλάνδρι, Παπάγου, Χολαργός, Ν. Ψυχικό, Ψυχικό, Φιλοθέη, Βριλήσσια, Γέρακας, Ανθούσα, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Παιανία είναι οι συνήθης αφετηρίες των οικογενειών που θέλοντας είτε να εμβολιάσουν τα παιδιά τους είτε να τα εξετάσει παιδοοδοντίατρος από δημόσιο φορέα δωρεάν έρχονται στο Κέντρο Μάνας. Ταυτόχρονα εγκυμονούσες γυναίκες έχουν προγεννητικό έλεγχο από μαιευτήρα.
Όλα αυτά που συμβαίνουν; Στον 1ο όροφο του ΙΚΑ κάτω Χαλανδρίου που βρίσκεται στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου. Στο ΙΚΑ που πρόκειται ή καλύτερα που προτίθενται να κλείσουν.
Εκτός βέβαια από αυτές τις περιοχές συρρέουν στο κέντρο και παιδιά από Ν. Ιωνία Γαλάτσι, Μαρούσι, Πικέρμι, Σπάτα, Μελίσσια μέχρι και από τα Σπάτα έρχονται στο Χαλάνδρι για εμβόλια. Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι προφανές: το δύο κοντινότερα αντίστοιχα κέντρα είναι στην Λ. Αλεξάνδρας στο ομώνυμο κτήριο του ΙΚΑ και το άλλο στην Ν. Ερυθραία.
Εξίσου προφανές είναι το τι μπορεί να σημαίνει το κλείσιμο του εν λόγω κέντρου. Συνολικά το κέντρο δέχεται 25 ραντεβού / μέρα για εμβόλια, 10 παιδιά / μέρα δέχεται ο παιδοοδοντίατρος – με αυξητικές τάσεις καθώς ο αντίστοιχος που υπήρχε στην Νέα Ιωνία συνταξιοδοτήθηκε – ενώ 10 -12 γυναίκες δέχεται ο μαιευτήρας του κέντρου. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν 1 – 13 έκτακτα περιστατικά που μπορεί να εμφανιστούν την ημέρα.
Συνολικά λοιπόν πάνω από 50 ραντεβού κλείνονται καθημερινά στο εν λόγω κέντρο και συνολικά πάνω από 1.000 μέσα σε ένα μήνα. Αμελητέο ποσόν.
Πέραν αυτών πρέπει να σημειωθεί ότι γίνονται επισκέψεις κατ’ οίκον ενώ ξεκίνησε φέτος και πρόγραμμα επισκέψεων σε σχολεία.
Να υποθέσουμε ότι όλα αυτά δεν έχουν θέση στην ατζέντα και τις προτεραιότητες των εκπροσώπων της τρόικας στην Ελλάδα. (…).
Το κλείσιμο του ΙΚΑ και με αυτό και του Κέντρου Μάνας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επεμβάσεις του μνημονίου στον κοινωνικό εξοπλισμό της πόλης εφάμιλλης με το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, την απόλυση των σχολικών φυλάκων, την μη ανανέωση των συμβασιούχων συνιστούν τμήματα της εγκληματικής πολιτικής των διοικούντων έναντι των πολιτών.”
 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ