Πολιτική
Πως ορκίστηκαν οι Σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με δύο διαφορετικούς τρόπους ορκίστηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμαρουσίου με την παράταξη «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» κατά την τελετή της ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου. Ο επικεφαλής, κ. Λευτέρης Μαγιάκης, και ο κ. Πέτρος Κούκουζας, έδωσαν πολιτικό όρκο και δήλωσαν:
«Στη σημερινή τελετή της ορκωμοσίας όλοι και όλες οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας που μας εμπιστεύτηκαν το ρόλο της μείζονος μειοψηφίας και θα τους υπηρετήσουμε με σύνεση, υπευθυνότητα, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και εργατικότητα.
Θα υπηρετήσουμε τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της συμμετοχής των πολιτών. Με το προσωπικό μας παράδειγμα και στάση ζωής θα συμβάλλουμε στην ανύψωση του φρονήματος, της αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού των πολιτών, απαραίτητων προϋποθέσεων για μια δημοκρατική, αντιμνημονιακή διέξοδο από την κρίση που οι πολίτες τόσα χρόνια πληρώνουν άδικα, χωρίς να ευθύνονται για αυτήν. Θα αγωνιστούμε για τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού της Toπικής Aυτοδιοίκησης και της διαφύλαξης της δημόσιας περιουσίας από την εκποίησή της. Δεν θα επιτρέψουμε τις απολύσεις προσωπικού και την αποψίλωση των υπηρεσιών του Δήμου μέσω των επιχειρούμενων ιδιωτικοποιήσεων και της αξιολόγησης.
Η κοινωνική αλληλεγγύη θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητά μας χωρίς να τη θεωρούμε φιλανθρωπία ή ευκαιρία για προβολή, ώστε κανείς στην πόλη να μην αισθάνεται στο περιθώριο. Προτεραιότητά μας επίσης τα προβλήματα των ανέργων και της νεολαίας, ώστε να μην πάει εξαιτίας της κρίσης χαμένη μια ολόκληρη γενιά.
Θα εργαστούμε για την κοινωνική συνοχή στην πόλη μας, για ένα Μαρούσι δημοκρατικό, αντιφασιστικό, περιβαλλοντικά ευαίσθητο, της ήπιας οικιστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, κέντρο της κεραμικής τέχνης, του αθλητισμού και των νέων τεχνολογιών».
Τρεις με θρησκευτικό όρκο
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ηλ. Γιαννακάκος, Κατ. Ψάλτη και Δημ. Κουτσουβέλης ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο. Η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού κα Μαίρη Διακολιού δεν παρέστη στην ορκωμοσία για αντικειμενικούς λόγους και θα ορκιστεί εντός των προσεχών ημερών.
Διαβάστε επίσης:
“Το Μαρούσι να γίνει πρωταγωνιστής στην αυτοδιοίκηση” (photos+video)
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ