Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μουσικό αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής διοργανώνει  την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην Κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής μουσικό αφιέρωμα  στον Γρηγόρη Μπιθικώτση με αφορμή την συμπλήρωση έξι ετών από το θάνατο του.

Συγκεκριμένα η κόρη του μεγάλου δημιουργού συγγραφέας και ποιήτρια Άννα Μπιθικώτση θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση “Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005” .
Οι δραματοποιημένες αφηγήσεις της Άννας Μπιθικώτση συγκλονίζουν και συγκινούν, ενώ περίτεχνα και ευρηματικά διανθίζονται από μουσικές παρεμβάσεις και τραγούδια σταθμούς της 50χρονης καλλιτεχνικής πορείας του Γρηγόρη της Ελλάδας, με ταυτόχρονη προβολή σπάνιων οπτικοακουστικών ντοκουμέντων από το προσωπικό της αρχείο.
Κείμενα – καλλιτεχνική επιμέλεια δραματοποιημένες αφηγήσεις:
Άννα Μπιθικώτση. Ερμηνεύουν ο Σωτήρης Δογάνης, η Αντιγόνη Μπούνα και η μεικτή Πολυφωνική Χορωδία «ΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ». Συμμετέχουν στο πιάνο, ο συνθέτης και μαέστρος Νίκος Στρατηγός και ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι και συνεργάτης επί σειρά ετών της Βίκυς Μοσχολιού,  Μανώλης Μιχαλάκης. Σκηνοθεσία: Αθηνά Αβούρη. Επιμέλεια οπτικοακουστικών ντοκουμέντων: Μανώλης Τζιράκης.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ