Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλείσιμο με αναγνωστικές και

γαστρονομικές απολαύσεις

Η τελευταία συνάντηση της σεζόν της Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου, δεν μπορούσε παρά να ήταν ξεχωριστή. Ήταν μία συνάντηση λογοτεχνικών αναζητήσεων και προβληματισμών, μία συνάντηση αναγνωστικών αλλά και γαστρονομικών απολαύσεων.

Αυτή τη φορά δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο βιβλίο αναφοράς. Τα μέλη της Λέσχης παρουσίασαν ένα βιβλίο της αρεσκείας τους και διάβασαν κάποιο απόσπασμα από αυτό που επέλεξαν οι ίδιοι, απήγγειλαν ποιήματα αγαπημένα, προσέγγισαν θεατρικούς ρόλους και χαρακτήρες, ανάλυσαν κοινωνικοπολιτικά φαινόμενα ιδωμένα υπό το πρίσμα ενός ιστορικού πλαισίου, μοιράστηκαν τη δική τους δημιουργική έκφραση και γραφή, αντάλλαξαν εμπειρίες, και απόψεις.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν απόψεις και προβληματισμοί για όλα τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος. Τα αναγνώσματα, τα βιβλία, οι συζητήσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μελών για πάνω από τρεις ώρες.
Επιπλέον, προτάθηκαν βιβλία για τις διακοπές, και όχι μόνο, και επιλέχτηκε το επόμενο βιβλίο. Έτσι, η Λέσχη ανανέωσε το ραντεβού της για τις 10 Οκτωβρίου του 2012 με το μυθιστόρημα του Περουβιανού νομπελίστα συγγραφέα Μάριο Βάργκα Λιόσα Η πόλη και τα σκυλιά (εκδόσεις Καστανιώτη, 2010).
Στην τελευταία αυτή συνάντηση παρευρέθηκε ο Δημήτρης Πολίτης, γενικός γραμματέας της Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΒΕΕΠ), υπεύθυνος και παρουσιαστής, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΕΒΕΕΠ Γιώργο Γλωσσιώτη, της εκπομπής «Βιβλιοθήκες στα FM» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Μετά τα επαινετικά του λόγια για τη λειτουργία της Λέσχης, ο Δημήτρης Πολίτης εξέφρασε την πρόθεσή του να αφιερώσει την επόμενη ραδιοφωνική εκπομπή στη Λέσχη. Η εκπομπή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου, όπου συμμετείχαν και μίλησαν για τη δράση της Λέσχης Ανάγνωσης, η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Φρόσω Παυλίδου, η συντονίστρια της Λέσχης Εύη Λιναρδή και ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, μέλος της Λέσχης.
Τέλος, σημειώνεται ότι, για την προσεχή χρονιά, η Βιβλιοθήκη και η Λέσχη φιλοδοξούν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους με τη δράση «Λογοτεχνία και Κινηματογράφος».
Μετά τη συζήτηση ακολούθησε μια μικρή αποχαιρετιστήρια γιορτή με μάθημα γευσιγνωσίας από το μέλος της Λέσχης Λευτέρη Λαγόπουλο, με κρασί, φαγητό και με γλυκίσματα που είχαν ετοιμάσει τα μέλη της Λέσχης.
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα των υπευθύνων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αναφέρει τα εξής: “Ευχαριστούμε όλα τα μέλη για την ενθουσιώδη, εποικοδομητική και ουσιώδη συμμετοχή τους στη Λέσχη και τη δημιουργία ενός ζεστού κλίματος ομαδικότητας, συνεργασίας και αλληλεπίδρασης κατά τη διάρκεια της χρονιάς.  Ευχόμαστε σε όλους ένα καλό καλοκαίρι με όμορφα αναγνώσματα!”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ