Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Καλό καλοκαίρι με υγεία και πολύ χορό

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο τελικές εκδηλώσεις διοργάνωσε το

Χορευτικό Εργαστήρι Δήμου Νέας Ιωνίας

Μια πολύ επιτυχημένη χρονιά ήταν η φετινή για το Χορευτικό  Εργαστήρι του Δήμου Νέας Ιωνίας που τα τελευταία δεκαεννιά χρόνια, έχει αναλάβει την εκμάθηση παραδοσιακών χορών σε τμήματα διαφόρων ηλικιών και διαφόρων χορευτικών επιπέδων.

Το Χορευτικό Εργαστήρι πραγματοποίησε με επιτυχία το πρόγραμμα  καθ΄ όλη  τη σχολική χρονιά 2011 – 2012, μιας και οι  εγγραφές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Τα τμήματα λειτουργούσαν καθημερινά στην Πλατεία Αναξαγόρα, με δασκάλους και χορευτές να «επιμένουν Ελληνικά», σε μια περίοδο που αμφισβητούνται τόσο έντονα οι παραδόσεις και οι αξίες του τόπου μας. Το χορευτικό  διοργάνωσε ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου και συμμετείχε σε εκδηλώσεις που σκοπό έχουν τη διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς τόσο στο εσωτερικό του Δήμου όσο και σε άλλες περιοχές. Την αρχή των τελικών παρουσιάσεων έκαναν τα παιδικά και εφηβικά τμήματα, που τη φετινή χρονιά διπλασιάστηκαν σε αριθμό, στο ανοικτό θεατράκι της πλατείας Μακελλαράκη, το Σάββατο 9 Ιουνίου. Στην εκδήλωση που συμμετείχαν πάνω από 160 μικροί χορευτές, παρουσιάστηκαν χοροί αλλά και δρώμενα από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τη σκυτάλη πήραν τα τμήματα των ενηλίκων που στις 27 Ιουνίου στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο του άλσους Βεϊκου, παρουσίασαν  χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Πάνω από χίλιοι θεατές παρακολούθησαν την περασμένη Τετάρτη χορευτές όλων των ηλικιών, να επιτελούν χορευτικά μοτίβα  από τη  Σάμο, τη Φωκίδα, τους Μεταξάδες Έβρου, τα Μέγαρα, την Αμοργό, την Κόνιτσα, την Ορεινή Σερρών, την Πάρο, την Κύθνο,  το Βόλακα Δράμας και την ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας. Την εκδήλωση  παρακολούθησε ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., Ξ. Κυριακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Φ. Τσοπάνογλου και Ο. Κατημερτζή, ο τέως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.  Λ. Χριστοδούλου, δημοτικοί σύμβουλοι, δημότες του δήμου Ν. Ιωνίας και πιστοί φίλοι του  Εργαστηρίου από όλη την επικράτεια που πάντα ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις του Χορευτικού.   
Το χορευτικό θα κλείσει τις φετινές του δραστηριότητες, στο Λουτράκι Κορινθίας, με την παρουσίαση χορών των Γκαγκαβούζηδων Έβρου, έπειτα από πρόσκληση του Πολιτιστικού συλλόγου Λουτρακίου,  το Σάββατο 7 Ιουλίου.
Οι δάσκαλοι, Δημήτρης Μήτσης και Ζήβα Μάνθα, ο υπεύθυνος του χορευτικού Δημήτρης Σπράος  και τα μέλη  της  Χορευτικής Ομάδας, ευχαριστούν όλα τα μέλη που συμμετείχαν αυτή τη δύσκολη για όλους χρονιά, στα προγράμματα του τμήματος και όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση και πραγματοποίηση των εκδηλώσεων που λάμβαναν χώρα καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το χορευτικό θα ανοίξει τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο για καινούριες εγγραφές, αλλά και επανεγγραφές των παλιών του μελών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ