Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ήχοι και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντυπωσίασε η Παραδοσιακή Χορωδία

του Δήμου Νέας Ιωνίας  στο Άλσος Βεΐκου

Στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στο Ανοικτό Θέατρο του Άλ-σους Βεΐκου από το Χορευτικό Εργαστήρι του Δήμου Νέας Ιωνίας συμμετείχε και η παραδοσιακή Χορωδία του Δήμου.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση την χορωδία συνόδεψαν και παραδοσιακά μουσικά όρ-γανα, με το συγκρότημα “ΕΠΤΑΣΗΜΟ”, ο Βαγγέλης Σαραντίδης στο βιολί, ο Ιά-κωβος Ηλιάδης στο λαούτο, ο Λάζαρος Ακριβόπουλος στα κρουστά, ο Βαγγέλης Πα-παναστασίου στο κλαρίνο. Τα τραγούδια που ερμήνευσε η χορωδία ήταν “Τ` ΑΡ-ΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ” από την Ήπειρο, “ΣΤΗ ΒΡΥΣΗ ΣΤΗ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ” από την Ρούμελη, “ΜΠΙΖΕΡΙΣΑ (ΜΠΕΡΑΤΙ)” από την Θεσσαλία, “ΤΡΑΤΑ ΜΕΓΑΡΩΝ” και “ΚΑΓΚΕΛΙ ΛΕΠΕΝΙΩΤΙΚΟ”, από τα Μέγαρα. Στην όλη εκδήλωση έλαβε μέ-ρος και ο εξαίρετος Μάνος Κουτσαγγελίδης με το κανονάκι.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, κ. Ξένος Κυριακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Όλγα Κατημερτζή και Φώτης Τσοπάνογλου, ο τέως πρόεδρος του πνευματικού κέντρου και αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδού-λου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και φορείς της Ν. Ιωνίας και του Δήμου Γαλατσίου και πιστοί φίλοι της χορωδίας και του χορευτικού εργαστηρίου.

Λίγα λόγια για Χορωδία
Η παραδοσιακή χορωδία τα τελευταία 7 χρόνια από την ίδρυσή της έχει παρουσιάσει αξιόλογο έργο εντός της Ν. Ιωνίας, αλλά και σε άλλους Δήμους, με σκοπό τη διάδοση ηθών και εθίμων του τόπου μας, μέσα από τα παραδοσιακά τραγούδια, απ` όλη την Ελλάδα, σε μια εποχή που πρέπει η χώρα μας να κρατεί τον πολιτισμό της ζωντανό, όσο το δυνατόν περισσότερο.
Η χορωδία είναι πολυμερής με ανδρικές και γυναικείες φωνές, με Διευθυντή τον κα-θηγητή Βυζαντινής Μουσικής Ανωτέρων Θεωρητικών της Ευρωπαϊκής Μουσικής και βιολονίστα κ. Ευάγγελο Σαραντίδη. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει ευρέως διαδεδομένα τραγούδια της ελληνικής μουσικής παράδοσης.
Η παραδοσιακή χορωδία θα συνεχίσει το Σεπτέμβριο τις πρόβες της και έχει πολλές προτάσεις για να παρουσιάσει το πρόγραμμά της με συμμετοχή και άλλων χορωδιών εντός και εκτός του Δήμου μας.

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ