Connect with us

Πολιτισμός

Επετειακή έκθεση φωτογραφίας στο Δήμο Αμαρουσίου

Published

on

100 χρόνια ενεργούς παρουσίας

των Ελλήνων Προσκόπων

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «100 χρόνια Σώμα Ελλήνων Προσκόπων 1910-2010»  διοργανώνουν αυτές τις τις ημέρες το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου – Μελισσίων εις μνήμη του Μαρουσιώτη Λεωνίδα Πτέρη, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης».

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, μαζί με πλήθος εκπροσώπων του προσκοπισμού, φορέων της πόλης και πολιτών.
Στην τελετή των εγκαινίων ο κ. Πατούλης, μίλησε για τη σημαντική συμβολή του προσκοπισμού καθ’ όλη τη διάρκεια των 100 χρόνων ενεργούς παρουσίας του. «Η συγκεκριμένη έκθεση, μέσα από το φωτογραφικό φακό, αποτυπώνει με παραστατικό τρόπο την απανταχού παρουσία του προσκοπισμού αναδεικνύοντας τις αξίες του και την πολύπλευρη προσφορά του» σημείωσε ο Δήμαρχος, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή συνεργασία που διατηρεί ο Δήμος με την Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου – Μελισσίων, ενώ εκφράστηκε από τις δύο πλευρές αμοιβαία η βούληση η σχέση αυτή να γίνει ακόμα δυνατότερη.
Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων της έκθεσης παρόντων, επίσης, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ. Νικόλαου Πέππα, του Προέδρου του Δ.Σ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, κ. Γεώργιου Γεωργακά, και του Τοπικού Έφορου Προσκόπων Αμαρουσίου – Μελισσίων, κ. Νίκου Μπόγδανου.
Τα εγκαίνια της επετειακής φωτογραφικής έκθεσης ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του συγγραφέα Νίκου Κουρκουρή, τιμώντας τη μνήμη και αναδεικνύοντας το σημαντικό έργο του Μαρουσιώτη Αρχηγού του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Λεωνίδα Πτέρη, κατά τα χρόνια της Μικρασιατικής Εκστρατείας και αργότερα, σε εποχές της ελληνικής ιστορίας ιδιαίτερα δύσκολες και ταραγμένες.
Παρόντες ήταν, επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Θανάσης Βλαχοπιώτης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, εκπρόσωποι των τοπικών εφορειών, πρόσκοποι όλων των ηλικιών αλλά και πρεσβύτεροι πρώην πρόσκοποι του Αμαρουσίου, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και φίλοι του προσκοπισμού.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και το ωράριο λειτουργίας είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ