Λυκόβρυσης - Πεύκης
Διήμερο αφιερωμένο στα παιδιά και το περιβάλλον από το ΠΕΑΠ

Διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον συνδιοργάνωσαν το ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και ο Λαογραφικός & Ιστορικός Σύλλογος Πεύκης «Οι Πευκιώτικες Ρίζες» στις 8 και 9 Οκτωβρίου.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συμβολικό φύτεμα δέντρων στην Πεύκη (στο τρίγωνο των οδών Δαγκλή και Ελ. Βενιζέλου), με τη συμμετοχή των προσκόπων και μαθητών του Δήμου, ενώ την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης έγινε η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Life DeBag» για τον περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης στους ωκεανούς, από τον καθηγητή Γεωλογίας του Παν. Πατρών κ. Γεώργιο Παπαθεωδώρου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γνωστός παρουσιαστής, που αποτελεί κεντρικό πρόσωπο της ευρωπαϊκής καμπάνιας, Νίκος Παπαδάκης.
Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στην ομιλία της τόνισε πως «Το ΠΕ.Α.Π. ως ειλικρινής συμπαραστάτης κάθε Συλλόγου αλλά και Φορέα που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που βρίσκουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον που τον φιλοξενεί, δε μπορεί παρά να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο διαχρονικά μηνύματα που μας εκφράζουν όλους.
Τιμώντας την αμφίδρομη σχέση αλληλοεκτίμησης και ευρύτερων συνεργασιών που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την Πρόεδρο του Λαογραφικό – Ιστορικού Συλλόγου «ΠΕΥΚΙΩΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ» κα Πιπερίγκου αλλά και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένη, όταν καταφέρνουμε από κοινού να συνδέουμε απόλυτα την Ιστορία της ευλογημένης σποράς των πρώτων κατοίκων της αγαπημένης μας πόλης, της Μαγκουφάνας, της Πεύκης, με δράσεις συνυφασμένες με το περιβάλλον και τον πολιτισμό».
Η κα Πατούλη μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Παπαθεοδώρου ο οποίος στην παρουσίαση του με άμεσο τόπο ανέδειξε το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα το κοινό για τις ενέργειες- πρωτοβουλίες που μπορούμε να αναλάβουμε σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο για τον περιορισμό του δυσμενούς περιβαλλοντικού φαινομένου.
Την εκδήλωση πλαισίωσε το τμήμα παραδοσιακών χορών του ΠΕ.Α.Π., τα μέλη του οποίου έδωσαν μια αύρα καλλιτεχνικής προοπτικής με χορούς της θάλασσας (Δωδεκάνησα και Κυκλάδες), ενώ ακολούθησαν βραβεύσεις του Συλλόγου «Πευκιώτικες Ρίζες» με συμβολικό χαρακτήρα.
Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Αντιδήμαρχος Πεύκης Έφη Τσεκούρα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εκπαίδευσης και Εθελοντισμού Νίκος Γκαραβέλλας, οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων – Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και Δημήτρης Κωνστάντος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Μπαλδεράνος και Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Ηρακλείου κα Αγγελοπούλου και ο Αντιπρόεδρος, μέλη του Δ.Σ του ΠΕ.Α.Π. καθώς και Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου καθώς και εκλεκτοί πολίτες.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024